„Klubrádió
A lényeg

Akkumulátorgyátáshoz kapcsolódó tárgyat indít az Óbudai Egyetem

21/03/2023 10:59

| Szerző: Klubrádió

A speciális tantárgy mellett hamarosan szakirány bevezetését is tervezi az intézmény. A képzés indításával a fiatal hallgatókat helyezik a tiltakozókkal szembe.

Autóipari Li-ion akkumulátorok gyártása elnevezésű tantárgy oktatása kezdődött meg az Óbudai Egyetemen, hamarosan pedig speciális szakirányra is jelentkezhetnek a mérnökhallgatók – írja a 444.

A képzést a Samsung- SDI-vel együttműködve indítják, a gyakorlati ismeretek megszerzéséért az oktatásban szerepet vállalnak a vállalat mérnökei is, valamint ösztöndíjprogramot és szakmai gyakorlat lehetőségét is biztosítanak a gödi gyárban – közölte az egyetem.

A diákok 2023 tavaszi szemesztertől az angol oktatási nyelvű Manufacturing of automotive Li-ion batteries tantárgy részeként sajátíthatják el a gyártásban végzendő mérnöki munkához nélkülözhetetlen ismereteket. A tantárgyat jelenleg az egyetem Bánki Donát gépész és biztonságtechnikai mérnöki képzésben részt vevők, az őszi félévtől pedig már a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói is felvehetik.

Magyarország akkumulátor-nagyhatalom lesz, ha akarják ezt a magyar emberek, ha nem – egyre érzékelhetőbben ez a magyar kormány által kijelölt iparpolitikai irány. Az elmúlt hónapokban egyre hevesebb tiltakozást váltott ki a Debrecenbe tervezett óriásberuházás, a kínai CATL gyára, de más, már épülő vagy már termelő gyárak ellen is tiltakoztak helyi lakosok, környezetvédők, egyéb civil csoportok, a jelek szerint mindhiába.

A képzés indításával a fiatal hallgatókat helyezik a tiltakozókkal szembe.