„Klubrádió
A lényeg

A Völner-Schadl ügyben elhíresült Nagy Ádám marad Rogán kabinetfőnöke

18/05/2022 18:46

| Szerző: Klubrádió

Az új ciklusban is Nagy Ádám marad Rogán Antal kabinetfőnöke – ez derül ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter válaszából, amit a 444–nek adott. Rogán azt is közölte, hogy minden munkatársában megbízik.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága szerdán hallgatta meg Rogánt Antalt, aki ezt követően kérdeztek – a többi között Nagy Ádámról is.

Nagy Ádám neve a Völner–Schadl-botrány idején vált (a korábbiaknál sokkal) ismertebbé. Arról jelentek meg ugyanis hírek nyomozati anyagok alapján, hogy Schadl György, a Magyar Bírói Végrehajtói Kar korrupciós bűncselekmények gyanújával letartóztatott elnöke Nagynak is intézhetett sikeres egyetemi vizsgákat. Ugyanakkor az érintett a Pécsi Tudományegyetem akkor azt közölte, hogy ők semmilyen problémát nem találtak.

Hadházy Ákos független képviselő értesülései szerint Rogán Antal miniszter kabinetfőnöke, Nagy Ádám alsó hangon félmilliárdos értékű irodaházat vett a végrehajtói kar tulajdonában álló cégtől. A végrehajtók erre akkor úgy reagáltak: szabályos volt a kérdéses ingatlan eladása.

Ezután derült ki az is, hogy Nagy Ádám a kabinetfőnöki munka mellett például ott ül a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságában, de övé egy ingatlanos cég is, amely rögtön az első teljes üzleti évében szép nyereségnek örvendhetett. Nagy 2016 és 2019 között a Hungaroring Sport Zrt. igazgatósági tagja is volt, és egyúttal ő Rogán legkisebb fiának keresztapja.

Rogán a 444-nek most elmondta, hogy Nagy maradt a kabinetfőnöke, de olyan munkában nem vesz részt, amely a polgári nemzetbiztonsági szolgálattal lenne kapcsolatos. A miniszter hozzátette: minden munkatársában megbízik.

Nagy Ádám ügyéről korábban a Magyar Hang is megkérdezte a kabinetminisztériumot, ők ennél sokkal kevésbé tárgyszerű választ kaptak három hónap időhúzás után: Tájékoztatjuk, hogy Rogán Antal miniszter kabinetfőnöke Nagy Ádám. (...) A reménytelen helyzetben lévő baloldal kétségbeesett hazugságaival nem foglalkozunk – írta a tárca az esetleges egyetemi csalással kapcsolatos közérdekű adatigénylésre.

(via hvg, kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)