„Klubrádió
A lényeg

Rogán kabinetfőnökének cége és a végrehajtói kar is megszólalt irodaház-ügyben

20/01/2022 18:42

| Szerző: Klubrádió

„Szabályosan zajlott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar érdekeltségébe tartozó ingatlan eladása” – közölte az ATV-vel a végrehajtói kar azzal kapcsolatban, hogy Hadházy Ákos független képviselő értesülései szerint Rogán Antal miniszter kabinetfőnöke, Nagy Ádám alsó hangon félmilliárdos értékű irodaházat vett a tulajdonukban álló cégtől. Nagy Ádám cége pedig azt közölte, hogy nyílt pályázaton vették meg az irodaházat, a vételárat pedig a cég kölcsönből és a bevételeiből finanszírozta.

Megszólalt Nagy Ádám cége, közölték, hogy a kft.-je nyílt pályázaton vette meg a Magyar Végrehajtói Kar több százmilliós budapesti irodaházát, a vételárat pedig a cég kölcsönből és a bevételeiből finanszírozta – írja a 444.

Nagy Ádám a Schadl–Völner-ügy egyik kiemelt mellékszereplője, Rogán Antal kabinetfőnöke. Szintén a 444 írta meg hétfőn, hogy Nagy úgy ment át vizsgákon a Pécsi Tudományegyetem jogi karán, hogy esetenként meg sem jelent a vizsgáztatók előtt, ezt pedig Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke intézte el neki.

Hadházy Ákos csütörtökön a Facebookon írt arról, hogy tavaly október elején a Nagy által alapított, 2020-ban csupán 33 milliós bevétellel rendelkező kft. megvásárolta egy, a végrehajtói kar tulajdonában álló cégtől a Szegedi úti 1800 négyzetméteres, alsó hangon félmilliárd forintot érő ingatlant.

Az atv.hu több kérdést is küldött az üggyel kapcsolatban Nagy cégének, az alábbi választ kapták:

„Az ingatlant nyilvános nyílt pályázaton vásárolta a vállalkozás. Az ingatlan vételárát a cég kölcsönből és a bevételeiből finanszírozta. Hadházy Ákos a posztjában megjelent képről valótlanul állítja hogy az a szóban forgó ingatlan, ezzel megtévesztve a közvéleményt. A képen szereplő épület egy felújított irodaház, amelyhez a vállalkozásnak tulajdonjogilag semmi köze nincs.”

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kart is megkereste az atv.hu, azt kérdezték, hogy megerősítik-e Hadházy Ákos értesülését. A végrehajtói kar csak válaszuk szó szerinti közléséhez járult hozzá, ez így szól:

„Szabályosan zajlott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar érdekeltségébe tartozó ingatlan eladása

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar érdekeltségébe tartozó ingatlan értékesítése szabályosan zajlott. Az ingatlan értékét igazságügyi ingatlanforgalmi szakértő állapította meg, majd a tulajdonos nyílt pályázat útján hirdette meg azt, többek között országos napilapban megjelenő felhívással. Az ingatlannal kapcsolatos pályázaton tehát bárki részt vehetett és az ingatlan a pályázatra beérkezett érvényes ajánlatok alapján a legmagasabb árat ajánló pályázónak került értékesítésre. Felhívjuk a sajtó képviselőinek figyelmét, hogy minden, a leírtaktól eltérő, valótlan állítással szemben megtesszük a szükséges jogi lépéseket.”