„Klubrádió
A lényeg

A Pink Floyd-alapító Roger Waters védi az oroszokat az ENSZ-ben

8/02/2023 07:23

| Szerző: Klubrádió

A Pink Floyd-alapító Roger Waters közismert oroszpártisága szintet léphet, ugyanis felkérték az oroszok, hogy képviselje az országot az ENSZ Biztonsági Tanácsán – írja a Reuters nyomán a Telex.

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó képviselőjének első helyettese megerősítette, hogy Waters – aki szerint a háborúról valójában a NATO és az amerikaiak tehetnek, a valódi bűnös Joe Biden, és minden orosz erőszakos cselekedet hazugság – délelőtt 10 órakor fog felszólalni az ENSZ-ben. „Megerősíthetem: az ENSZ Biztonsági Tanácsának holnapi tájékoztatójára az Ukrajna körüli válság békés rendezésének kilátásairól az országba irányuló növekvő nyugati fegyverszállításokkal kapcsolatban Roger Waterst hívtuk meg” – nyilatkozta Poljanszkij.

 
Roger Waters
wikipedia
 

Az esetre Waters egykori zenésztársa a Pink Floydból, David Gilmour és felesége, Polly Samson is meglehetősen erősen reagált Twitteren. Samson szerint Waters a velejéig romlott és antiszemita, tolvaj, képmutató, adócsaló, soviniszta, féltékeny és megalomániás, amire Gilmour csak annyit mondott: feleségének minden szava igaz.