„Klubrádió
A lényeg

A kormányközeli "kutatóintézet" szerint a magyarok 78 százaléka nem érzi, hogy komolyabban nőtt volna a rezsije

29/12/2022 15:01

| Szerző: Klubrádió

A magyarok négyötöde (78 százalék) nem érezte azt, hogy „nagy mértékben” nőtt volna a rezsiköltsége a tavalyi év azonos időszakához képest – derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből.

Arra a kérdésre, hogy a „tavalyi évhez képest az előző hónapban hogyan alakultak a rezsiköltségei” decemberben a magyar választóknak a 33 százaléka azt jelezte, hogy nem történt változás (illetve 2 százalékuknál egyenesen csökkent a kiadási tétel összege), további 39 százaléknak pedig csak „kis mértékben nőtt”.

Fotó: Pixabay
 

Mindössze a magyar választók ötöde (22 százalék) számolt be jelentős növekedésről. Mindez a kormány rezsicsökkentést védő intézkedéseinek sikerét mutatja a kormányközeli intézet szerint.

Míg a Fidesz-szavazók 86 százaléka mondta azt, hogy nem, vagy csak kismértékben emelkedtek a tavalyihoz képest decemberre a rezsiköltségei, a baloldali szavazók 71 százaléka érezte ezt. A különbség tehát összefügg a pártszimpátiával, mégis jól látható, hogy még a baloldali választók túlnyomó többsége is saját bőrén érzi a rezsicsökkentés védelmét – idézi a Nézőpontot a 24.hu.