„Klubrádió
A lényeg

A Kodolányi kivizsgálja a plágiumvádat tankerületi vezetőnél

12/10/2022 07:16

Hadházy Ákos szerint Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerületi Központ vezetője, aki számos tanárt rúgott ki a Kölcsey gimnáziumból, mert polgári engedetlenséggel tiltakoztak az oktatás ellehetetlenítése és a tanárok sztrájkjogának elvétele miatt, úgy szerzett diplomát, hogy a szakdolgozatának az egyharmadát olyan helyekről, könyvekből másolta, amiket nem tüntetett fel a dolgozatban. Ezen kívül számos formai kritériumnak sem felelt meg a dolgozat.

Marosi nem reagált a plágiumvádra, de a Magyar Hang szerint a Kodolányi János Egyetem, amit Hadházy az egyik legsilányabb intézménynek nevezett, a vádra vizsgálatot indított. "A Kodolányi János Egyetem szabályzatainak és a hatályos jogszabályoknak megfelelően megtettük az ügy kivizsgálását – írta Szabó Péter rektor a Magyar Hang megkeresésére.

Jámbor András parlamenti képviselő felszólította Pintér Sándor belügyminisztert és a KLIK vezetőjét, Hajnal Gabriellát, hogy vizsgálják ki a plágiumvádat, és ha bebizonyosodik, hogy a dolgozat nagy része lopott, akkor Marosit rúgják ki.