„Támogassa
A lényeg

A Békemeneteket szervező CÖF nekimegy a civil szervezeteknek

12/03/2024 14:34

| Szerző: Klubrádió

Munkacsoportot hoz létre az olyan külföldről finanszírozott szervezetek tevékenységének vizsgálata érdekében, mint a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság vagy a Transparency International.

Magyarországi politikusok és magánszemélyek levadászásával vádolt meg több hazai civil szervezetet is a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány – Civil Összefogás Fórum (CÖF-CÖKA).

 Ifj. Lomnici Zoltán, a Fideszhez finoman szólva is közel álló CÖF-CÖKA szóvivője azt közölte, hogy „idegen érdekek mentén és idegen forrásból Magyarországon működő civil szervezetek magyarországi politikusokat és magánszemélyeket figyelnek meg, oknyomozó, esetleg nyomozó munkát folytatnak utánuk, a cél a magyar emberek, politikusok és vállalkozók levadászása”.

A CÖF-CÖKA közérdekű adatkéréssel fordul az Európai Bizo
Ifjabb Lomnici Zoltán és Csizmadia László. Fotó: MTI/Soós Lajos
 
 

A CÖF-CÖKA tehát munkacsoportot hoz létre az olyan külföldről finanszírozott szervezetek tevékenységének vizsgálata érdekében, mint a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság vagy a Transparency International, és a CÖF-CÖKA munkacsoportja által megszerzett információkat továbbítják a Szuverenitásvédelmi Hivatalnak. (MTI)