„Klubrádió
A lényeg

Fellebbent a fátyol: mit dolgoznak a cöfösök?

15/08/2022 09:25

Fricz Tamás, a CÖF alapítója nyolc hónapig volt szerződésben Áder János volt köztársasági elnöknél. „Áder János köztársasági elnök úr tízéves elnöki tevékenységének elemzése keretében az Elnök úrhoz köthető eseményekkel, hazai és külföldi fellépésével kapcsolatos összes dokumentum, sajtó- és médiamegjelenés, interjúk, beszédek, médiavisszhangok stb. feldolgozását végzi" - írta az RTL, amely szerint mindezért havi 873 ezer forintot kapott a Sándor-palotától. Hogy mennyire volt megterhelő a munka, arra Áder államfőként eltöltött utolsó napjai adnak magyarázatot, ugyanis abban a hónapban hat munkanap alatt sikerült elvégezni az egyhavi munkát a dokumentumok szerint.

Március 15. - Békemenet
 

 
Budapest, 2022. március 15. A Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetének résztvevői megérkeznek a Kossuth térre, az állami díszünnepség helyszínére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján. Elöl, középen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (k), mellette Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája (j3) és Stefka István, a Pesti Tv programigazgató-helyettese (j2), valamint Fricz Tamás, politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumi tagja (b2). MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
 

 

"A megkapott dokumentumok szerint Fricz Tamás havi bruttó 1 millió 250 ezer forintért szerződött a hivatallal a „köztársasági elnök részére a Köztársasági Elnök közjogi, társadalompolitikai feladataival összefüggő tanácsadói tevékenység” ellátására a 2021. október 1. és 2022. május 31. közötti időszakra, összesen bruttó 10 millió forintért".

Az RTL közérdekű adatigényléssel igyekszik megtudni, hogy mit csinált Fricz, és miért pont őt találták erre a feladatra megfelelőnek. A Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum alapítója, szóvivője állítása szerint jelenleg egy köteten dolgozik Áderről, addig nem akart beszélni az RTL-lel.