„Klubrádió
Megbeszéljük...

Vírusszámtan – Valami nem stimmel

15/04/2020 06:44

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Nézzük a hivatalos adatokat. 1.500 fertőzöttről beszél a kormány, közben 36.000 kórházi ágyat akar lekötni a vírusos betegek számára.

2020. április 14. Megbeszéljük - részlet 20.04.14. László Imre
11:33
00:00

A rendelkezésre álló adatok szerint a koronavírus által fertőzöttek 80 százalékánál semmilyen tünetet nem lehet tapasztalni. A 20 százalék sem biztos, hogy kórházi ellátásra szorul. Érthetetlen intézkedéseket hoz a kormány. Kiürítteti a kollégiumokat, mobil kórházat építtet, a meglévő intézményeket arra kötelezi, hogy szabadítsák fel az ágyak 60 százalékát. Olyan betegeket kell elküldeni a kórházakból, akiknek a fogadására, az otthoni ápolására nem készülhettek fel a hozzátartozók. Idejük, lehetőségük sem volt rá. Kórházvezetőket tesznek lapátra.

László Imre, a DK politikusa, Újbuda polgármestere elmondta, hogy az önkormányzatokat sem értesítették arról, mi a teendőjük pontosan. A volt kórházigazgató arról is beszélt, hogy most igazán „élesben” derül ki: nincs elég orvos, nővér, egészségügyi szakdolgozó. Felvetette, hogy például hol vannak azok a katonaorvosok, akiknek tapasztalatuk van a járványok kezelésében.

Véleménye szerint most tényleg félre kellene tenni a politikát, és cselekedni kellene mihamarabb.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI

Megbeszéljük
2020.04.15. 16:00
Műsorvezető: Bolgár György