„Klubrádió
Szerepvállalás

Mentális mentőöv

13/04/2020 13:00

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Hogyan segítenek a segítő szakmában dolgozók a járvány alatt? Egy érdekes online kezdeményezést mutattunk be először, utána pedig a - most talán kicsit kevesebb figyelmet kapó Föld Órája eseményről beszélgettünk.

Gilányi Attila
 
Gilányi Attila
 

2020. április 11. Szerepvállalás (2020. április 11., szombat 18:00)
24:46
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
A koronavírus világjárvány nem csak a fizikai immunrendszerünket teszi kockára, lelkileg is megterhelést jelentenek a pillanatról pillanatra szóló változások. Segítő szakemberek tucatjai gyűltek össze egy online felületen, hogy ingyenesen álljanak rendelkezésére mindazoknak, akik a karantén alatt úgy érzik, szükségük van mentális, lelki támogatásra.

A meghallgatunk.online felület Gilányi Attila mentálhigiénés szakember ötletéből született. Vele beszélgettünk elsőként.

Őt Sipos Katalin, a WWF Magyarország igazgatója követte. A világ legnagyobb önkéntes akcióját, a Föld Óráját március 28-án szervezték meg. Idén ugyan az online térben zajlott a program, egy dolog azonban nem változott: a világ nagyvárosaiban és kisebb településein idén is lekapcsolták a közterületek és épületek díszkivilágításait.

A Föld Órája
 
 

A WWF egyúttal egy kihívást is elindított: arra kéri az embereket, hogy fogalmazzák meg, mit fognak másképp tenni az életükben a természet védelme és a fenntarthatóság érdekében, ha majd újra visszatér az élet a normál kerékvágásba.

Szerepvállalás
2020. április 11. szombat 18.00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori