„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Virrasztás a BM előtt: "Most igazán radikálisba vágtuk a fejszénket"

1/12/2022 17:40

| Szerző: Klubrádió

A Belügyminisztérium épülete előtt virrasztó egyik diák, Mihalics Lili a Megbeszéljük című műsorba betelefonálva Bolgár Györgynek elmondta: nagyon sok segítséget kapnak a környék lakóitól. Teljesen ismeretlen emberek folyamatosan viszik nekik az ételeket-italokat. Mihalics Lili hozzátette: nagyon megköszönnék, ha az így is maradna, továbbra is kapnának meleg ételt, meleg takarót, nagy szükségük volna ezekre.

2022. december 01. Megbeszéljuk...részlet, 2022.12.01. Mihalics Lili
06:30
00:00

Az Egységes Diákfront budapesti csoportja a tegnap esti tüntetés után, este kilenctől  egy hetesre tervezett virrasztásba kezdett a Belügyminisztérium előtt az utcán, hogy kifejezze szolodaritását a hétfőn kirúgott nyolc budapesti gimnáziumi tanárral.

A front egyik tagja, az egyik virrasztó a Megbeszéljük című műsorba betelefonálva Bolgár Györgynek elmondta: nagyon sok segítséget kapnak a környék lakóitól. Teljesen ismeretlen emberek folyamatosan viszik nekik az ételeket-italokat. Mihalics Lili hozzátette: nagyon megköszönnék, ha az így is maradna, továbbra is kapnának meleg ételt, meleg takarót, nagy szükségük volna ezekre. 

A CEU felajánlotta, hogy használhatják a mosdójukat. "Az CEU éjszakára persze bezár, akkor a közeli szendvicsbárban végezzük el a dolgunkat" – árulta el.

Hétfő este óta óta van, hogy egyidejűleg éppen harmincan is kint virrasztanak, máskor kevesebben, tehát ez változó. Mihalics Lili speciel egész éjjel a téren volt, körülbelül három órát aludt összesen. Két matrac, két hálózsák, volt alatta, és persze pulcsi, kabát.  

Arról, hogy a virrasztás ötlete honnan jött, azt mondta: "mindig arról beszélünk, hogy radikálisabb lépésekre volna szükség, mert a jelenlegieket nem nagyon érzi meg a kormány. Hát akkor mi most igazán radikálisba vágtuk a fejszénket: éjjel a minuszokban órákat töltünk az utcán egy egész héten át" – ígérte.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük/Interjú Mihalics Lilivel
2022. december 01., csütörtök 17:05
Riporter: Bolgár György