„Klubrádió
Hetes Stúdió

Van-e kiút a válságból? – Hetes Stúdió ajánló

15/04/2023 10:49

| Szerző: Klubrádió

Magyarország kivonul az orosz Nemzetközi Beruházási Bankból, válságkezelési lehetőségek keresése az Új Köztársaségért Alapítvány által szervezett konferencián, 20 éves az uniós csatlakozásunk. Többek között ezekről is szól az e heti Hetes Stúdió.

24 óra sem telt el az amerikai szankciók bejelentése után és a kormány meghátrált. Kivonul az orosz "kémbankként" elhíresült orosz Nemzetközi Beruházási Bankból – Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet kérdezzük a fejleményekről.

Van-e kiút a válságból? – erre keresték a választ a Friderich Ebert és az Új Köztársaségért Alapítvány által szervezett konferencián, ahol szó esett az egyre bővülő politikai-gazdasági elitről és a mélyszegénységbe süllyedő tömegekről. S ami a magyar kormány szuverenitási harcát illeti: a magyar kormány azt teszi a NATO-ban, amit Törökország mond neki, s az Európai Unióban, amit Putyin. Lay Viktória összefoglalóját hallhatják most.

20 éve szavaztuk meg Európai Unió-s tagságunkat. Ebből 13 év Orbán folytonos brüsszeli szidalmaival telt el. Kéri László politológussal beszélünk az ennek ellenére sem kilátástalan helyzetről.

Ne higgyük azt, hogy a Debrecenben megépítendő akkumulátorgyár okozta károk nem fogják érinteni – például Budapest XVI. kerületét. Ezt bizonyítják a már most is működő gödi üzem és környékének problémái, amelyekre civilek hívták fel a figyelmet a Megújuló Magyarországért Alapítvány és a Párbeszéd-Zöldek közös rendezvénye. Az eseményről Csernyánszky Judit készített összeállítást.

A műsor második felében megbeszéljük a hét legfontosabb eseményeit Juhász Dániellel, a Népszava, Németh András a hvg újságírójával és természetesen Bolgár Györggyel. Ezt a részt a Klubrádió Youtube csatornáján is megnézhetik szombaton este 6-tól.

 
Bolgár György, Németh András (HVG), Csernyánszky Judit, Neuman Gábor és Juhász Dániel (Népszava)
 

Túlélő kampányunk keretében várjuk továbbra is megtisztelő támogatásukat.

Hallgassák a Klubrádión 3 órától!

Hetes Stúdió
2023. április 15. szombat 15:00
Műsorvezető: Neuman Gábor
Szerkesztő: Csernyánszky Judit