„Klubrádió
Esti gyors

V. Naszályi Mártát kérdeztük a dobozok kihordásáról

18/10/2019 21:11

| Szerző: Klubrádió

Arról is beszéltünk az I. kerület frissen megválasztott ellenzéki polgármesterével, V. Naszályi Mártával, hogy éjjel egy kartondobozokkal teli teherautó indult el az I. kerületi önkormányzattól, éppen a leköszönő, fideszes kerületvezető utcájába.

2019. október 18. Esti gyors / részlet, V. Naszályi Márta (19.10.18.)
06:03
00:00

V. Naszályi Márta a dobozos-teherautós felvételről azt mondta: nem tudja, mit szállíthattak a dobozokban. Szerinte felelősen nem lehet ebből következtetéseket levonni és nem szeretne feltételezésekbe bocsátkozni. Szerinte furcsa, hogy irattartó dobozokat visznek ki éjszaka az önkormányzat épületéből. Természetesen utánajárnak az önkormányzati iratok utolsó betűjének is – tette hozzá.

V. Naszályi Mártát kérdeztük arról is, hogy a Fidesz megtámadta az eredményt a kerületében is. Közölte: se a helyi választási bizottság, se a Fővárosi Választási Bizottság nem értesítette őket ezekről a beadványokról. Tizenegy beadványt nyújtottak be, ebből tíz a képviselő-, egy a polgármesterválasztásról szólt. Az első tízet elutasította tegnap a fővárosi testület, helyben hagyta a képviselők megválasztását.

Az utolsót nem tárgyalták végig, hétfő este fejezik be. Milyen kifogás merült fel? Három szavazókörből négy szavazatszámláló mondta el szó szerint azt, hogy azt tapasztalta, a rá adott szavazatok közé bekeveredtek Nagy Gábor Tamásra adott szavazatok is.

V. Naszályi Márta szerint ilyen szoros eredménynél automatikusan gondolhatja, aki hátrébb szorult, hogy újraszámolással más eredmény jöhet ki. Ezt nem hiszi, de ezt a lélektani lehetőséget meg kell adni azoknak is, akik most le vannak sújtva.

Nemcsak az ő esetében támadták meg az eredményt, erre úgy reagált: nagy pofont kapott a kormánypárt, próbál minden lehetőséget megragadni, hogy egyrészt kicsit összeszedjék magukat, másrészt reménykednek is abban, hogy valami változhat. Szerinte egyáltalán nem voltak felkészülve a Fideszben erre az eredményre.

 
De vajon mi volt a dobozokban? (kép: Pixabay)
 

(Címlapi kép: Pixabay)

Esti gyors
2019. október 18. péntek 18.25
Műsorvezető: Lampé Ágnes

 

 


Itt láthatják a momentumos Gelencsér Ferenc videóját, amelyet kedden este 11 óra után készített az I. kerületi önkormányzatnál és a leköszönő polgármester, Nagy Gábor Tamás otthona előtt.