„Klubrádió
A lényeg

Feljelentések az ellenzéki autós tiltakozás után

27/04/2020 19:52

| Szerző: Klubrádió

„Indokolatlan hangjelzés használata” miatt büntettek több tüntetőt, aki délután Szél Bernadett, Hadházy Ákos és a momentumos Cseh Katalin mellett dudálva demonstrált Budapesten, a Clark Ádám téren a kormány egészségügyi intézkedései, különösen a kórházak kiürítése és a sok beteg hazaküldése miatt.

2020. április 27. A lényeg / részlet, Szél Bernadett (20.04.27.)
01:07
00:00

Több embert feljelentettek indokolatlan, lakóterületen belüli hangjelzéshasználat miatt – nyilatkozta Szél Bernadett a Klubrádiónak. Az eseményről élő videókkal jelentkeztünk, az egyiket itt nézhetik meg:

A független országgyűlési képviselő elmondta: hétfőn is demonstrációt, véleménynyilvánítást tartottak, jelezve a kormánynak, hogy elégedetlenek az intézkedésekkel, amelyek járvány- és válságkezelés ürügye alatt zajlanak az országban. Ezek az intézkedések nem hatékonyak, rengeteg egészségügyi dolgozó nem kapja meg a pénzt ami járna, a szociális dolgozók nem kapnak egészségügyi kockázati veszélyességi pótlékot. A politikus hozzátette: A hatalom nem bírja elviselni, hogy az emberek szóvá teszik elégedetlenségüket.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő is nyilatkozott a Klubrádiónak:

Arról beszélt, nagyon köszöni azoknak, akik eljöttek, és ezzel megmutatták, nem nézik némán a kórházak "kisöprését", az önkormányzatok "kifosztását", cégek "einstandolását". A szerinte bűnös kormányzati intézkedések ellen dudáltak, aztán megjelent a semmiből egy rakás rendőr, és feljelentéseket tettek. Azt mondta, az látszik ebből, hogy fél a hatalom, a miniszterelnök azt szeretné, hogy mindenki némán, becsukott szájjal, vigyáz állásban nézze az egészen elképesztő intézkedéseiket.

Megjelentek ellentüntetők a budapesti Clark Ádám téren tartott demonstráción, egyikük az elején bekiabálásokkal próbálta zavarni Cseh Katalin beszédét, és riporterünk látta a helyszínen a szélsőjobboldali aktivistát, Bede Zsoltot is, aki egy hete hasonló demonstráció után azt állította, hogy elütötte őt Hadházy Ákos.

A lényeg
2020.04.27 17:00
Riporter: Pálinkás János