„Klubrádió
Esti gyors

Donáth Anna: Agymenés, ami egészségügyi válságkezelés címén megy

20/04/2020 21:27

| Szerző: Klubrádió

Autós, biciklis, robogós tüntetés volt délután a fővárosban, Orbán Viktornak dudáltak a résztvevők; Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője is ott volt. Szerinte ez nem elég, hogy megállítsák a kórházak kiürítését, amit "agymenésnek” nevezett, de fontos volt, hogy kifejezzék elégedetlenségüket. Viszont úgy véli, ha a betegek hazaküldése miatt a kormány túl nagy ellenállásba ütközik, és kénytelen visszatáncolni, azt saját járványügyi sikereként is eladhatja, mondván, olyan jól kezeli a helyzetet, hogy még sincs szükség ennyi üres ágyra.

2020. április 20. Esti gyors-részlet/Interjú, Donáth Anna 2020.04.20.
04:38
00:00

Ahogy arról már Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is beszélt a Klubrádióban, hétfő délután a járványhelyzetre tekintettel autós tiltakozást tartottak az I. kerületi Clark Ádám téren a betegek tömeges hazaküldése miatt. Hadházy azt mondta, a dudálással üzentek Orbán Viktor miniszterelnöknek a Várba.

Donáth Annát, a Momentum európai parlamenti képviselőjét kérdeztük, aki azt mondta: annyira nem naivak, hogy azt gondolják, autódudálással meg lehet állítani azt az „agymenést”, ami az egészségügyi válságkezelés címén történik. De arra mindenképp jó volt, hogy kifejezzék az elégedetlenségüket – tette hozzá. Sokan voltak ahhoz képest, hogy karanténban vagyunk, sok autós jött, rengetegen biciklivel, robogóval, és odafigyeltek egymásra, mindenkin volt maszk, kesztyű – közölte Donáth Anna. Szerinte akibe bármilyen emberség szorult, annak ez elfogadhatatlan, hogy tömegesen küldik haza az embereket a kórházakból, olyanokat is, akiknek ellátásra lenne szükségük.

Úgy véli, ha nagyon nagy ellenállásba ütközik a kormány – és erre van esély, mert szerencsére egyik betegnek vagy idős embernek sincs ráírva a homlokára, hogy milyen szavazó –, akkor kitáncolhat ebből. Most is visszakoztak szerinte, mert az ágyak 60 százaléka helyett már csak 50-ről beszélt legutóbb a miniszterelnök. Vagy – tette hozzá – egyszer csak bejelentik: a kormány olyan jól kezeli a járványt, hogy nem lesz szükség több ágy felszabadítására. Nem tudja az ellenzék,milyen számokból dolgoznak, de talán ők sem, mert nem tesztelnek eleget – jegyezte meg.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Donáth Anna/Facebook

Esti gyors
2020. április 20., hétfő 18:15
Műsorvezető: Dési János