„Klubrádió
A lényeg

Hadházy: A totális cenzúra időszakába léptünk

30/03/2020 15:27

| Szerző: Klubrádió

Továbbra sem adják ki a kórházak, hogy osztályaikon hány koronavírusos beteget kezelnek. Hadházy Ákos az elmúlt időszakban több intézménytől kért ki adatokat az általuk kezelt betegekről, azonban a kórházak vezetése minden esetben megtagadta az érdemi válaszadást.

2020. március 30. A lényeg / részlet, Hadházy Ákos (20.03.30.)
01:15
00:00

A független országgyűlési képviselő szerint az eset azt bizonyítja, hogy „a totális cenzúra időszakába léptünk”, és ehhez még felhatalmazási törvény se kell. Hadházy Ákos szerint ugyanis ezek nélkül az adatok nélkül ellenőrizhetetlenné válik, hogy a kormány által kommunikált fertőzési számok valósak-e. Így egy ember láthatja ezeket az adatokat, aki ott ül az operatív törzsben – tette hozzá.

A politikus hozzátette: adatigénylését az intézmények azzal az indoklással utasították el, hogy azok kiadása – idézem – "aránytalanul sértené a rendeltetésszerű működést". Hadházy Ákos szerint ez elfogadhatatlan magyarázat. Szerinte néhány kattintás lenne lekérni azt az adatot, hogy hány koronavírusos, vagy tüdőgyulladásos beteget kezeltek milyen napi leosztásban. 

(Címlapi kép: Facebook)