„Klubrádió
Reggeli gyors

Tóta W.: Leszálló ágban van az Orbán-rezsim

1/04/2022 16:41

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Azokkal a problémákkal, amelyekkel Magyarország szembenéz, a jelenlegi kormány nem tud megbírkózni – véli Tóta W. Árpád publicista. Szerinte Orbán becsapta, és elárulta szövetségeseit, közben a legundorítóbb hatalomhoz dörgölőzik.

2022. április 01. Reggeli gyors - részlet 22.04.01. Tóta W. Árpád
08:14
00:00

Ha így marad, akkor csak szarabb lesz minden. Lehetne Magyarország is sokkal, sokkal jobb ország. Sőt, biztos, hogy valamikor az lesz – olvasható a hvg360-on megjelent vélemény cikkben.

A cikk szerzője, Tóta W. Árpád publicista a Klubrádiónak azt mondta, a várható választási eredményektől függetlenül leszálló ágban van az Orbán-rezsim. A HVG publicistája szerint olyan zsákutcába keveredett Orbán Viktor, amiből már nem tud kijönni. Ennek megfelelően vagy a választáson lesz vége ennek, vagy azt követően, de rövid időn belül. Hozzátette, a problémákra, amellyel Magyarország szembenéz, nem lehet szimpátia alapján vezetést választani.

Magyarország magára maradt Európában, és a civilizációban, amihez elvileg tartozni akar. Olyan vezetővel, mint Orbán e problémákat nem lehet megoldani. Különösen azért, mert ő volt az, aki annyiszor átverte, elárulta szövetségeseit, miközben a legundorítóbb hatalomhoz dörgölőzik. Már a NATO és az EU sem bízik Orbánban. Magyarország nemzetközi státuszát csak másik kormány szerezheti vissza, most, vagy majd egyszer.

Ha Orbán ennek dacára mégis megnyerné a választást, akkor sem ér véget a világ. Bárhogy is, szűkös évek elé néz Magyarország, nemcsak az infláció, a koronavírus okozta járvány nyomán fellépő gazdasági válság, és a kormány választások előtti pénzszórása miatt, hanem ukrán-orosz háború miatt is. Ez komoly kihívás elé állítja, bármilyen kormány is következzék.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Tóta W. Árpáddal
2022.04.01., péntek 6:35
Riporter: Pálinkás Szüts Róbert