„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay Péter: Négyévente egyszer legalább kritikus hang is elhangozhat a közmédiában

16/03/2022 20:14

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Azért tartotta fontosnak, hogy 5 percet beszéljen a közmédiában Márki-Zay Péter, mert így olyan emberekhez is eljuthat, akiknek nincs más tájékozódási pontjuk. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint még ellenzéki szavazókat is elbizonytalaníthat a közmédia a kormány által elvárt hazugságaival.

2022. március 16. Megbeszéljük - részlet 22.03.16. Márki-Zay Péter
09:34
00:00

Az országgyűlési választáson országos listát állító valamennyi párt öt perces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorsávjában, írta múlt héten közleményében a Közmédia Választási Iroda (KVI). Ez annyit tesz, hogy az ellenzéki pártszövetség nevében egyedül Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt ülhetett stúdióba.

Márki-Zay szóvá is tette, hogy négyévente csak 5 percet kap a teljes magyar ellenzék, aminek szerinte ugyanaz az oka, amiért Orbán Viktor nem áll ki vitázni: sokkal könnyebb hazudni és lejárató kampányokat folytatni.

A Megbeszéljükben a politikus már úgy fogalmazott, hogy ez az 5 perc azért volt mindenképpen fontos, mert így legalább a kormány által finanszírozott közmédiában is elhangozhatott kritikus hang, amely így olyanokhoz is eljuthat, akiknek nincs más tájékozódási pontjuk. Azt is hozzátette, hogy a közmédia által terjesztett hazugságok elbizonytalaníthatják az ellenzéki szavazók azon részét is, akik valamely oknál fogva a közmédiát is figyelik. Szerinte Orbán kifejezetten követi a putyini politikát, melynek egyik része a kormányzat uralma a média felett.

Az interjú további részében beszélt az ellenzéki nagygyűlésen elmondott beszédéről, és benyomásairól.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Márki-Zay Péterrel
2022.03.16., szerda 16:45
Riporter: Bolgár György