„Klubrádió
A lényeg

Az ellenzéki összefogás összesen 5 percet kapott a Magyar Televízióban, Márki-Zay elhadarta a programjukat

16/03/2022 07:42

| Szerző: Klubrádió

Az országgyűlési választáson országos listát állító valamennyi párt öt perces bemutatkozási lehetőséget kap az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorsávjában, írta múlt héten közleményében a Közmédia Választási Iroda. Három héten keresztül szerdán és csütörtökönként minden a M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorsávjában, a reggel 8-as hírek előtt minden párt kap 5 percet, hogy bemutatkozzon.

Úgy néz ki, hogy az egész ellenzéki szövetségre szántak összesen 5 percet. Erre utalt a posztjában Márki-Zay is: "Az évi 130 milliárdból müködtetett köztévében összesen 5 perc jár az ellenzéknek. Kihasználom.".

Mielőtt az ellenzék miniszterelnök-jelöltje képernyőre kerülhetett volna, a biztonság kedvéért az M1-en újra leadták teljes terjedelmében Orbán Viktor békemenetes beszédét – írja a 444.hu.

Márki-Zay szóvá tette, hogy négyévente csak 5 percet kap a teljes magyar ellenzék, aminek szerinte ugyanaz az oka, amiért Orbán Viktor nem áll ki vitázni: sokkal könnyebb hazudni és lejárató kampányokat folytatni. Azt mondta, ő és a gyerekei nem ismertek rá a közmédia híradóiból. "Elhallgatják önök elől az igazságot, hogy én valójában egy hétgyermekes, konzervatív, keresztény családapa vagyok. Azt, hogy én előbb voltam konzervatív, mint Orbán Viktor.” Azonban 2010-ig ő is támogatta azt az Orbán Viktort, aki "harcosan Putyin-ellenes és elkötelezetten Európa-párti volt” és be akarta vezetni az eurót.

Elmondta, hogy a háborúról is folyamatosan hazudnak a köztévében, amikor arról beszélnek, hogy az ellenzék fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába. Majd bemondta, hogy Orbán Viktor most is küld fegyvereket Ukrajnába, és Boris Johnson is megígérte. "Gyújtogatóra nem bízzák a tűzoltást”- mondta. Szóvá tette azt is, hogy így a közmédia nézői az ellenzék programját sem ismerhették meg, majd ezt gyorsan ledarálta.

A műsorvezető egyetlen kérdést sem tett fel közben.