„Klubrádió
A lényeg

Gyurcsány: Orbán elvesztette miniszterelnök jellegét

16/03/2022 14:34

| Szerző: Klubrádió

A volt miniszterelnök Orbán Viktor keddi "ünnepi" beszédét elemezve arra jutott, hogy "aki nemzeti ünnepünkön nem beszél a hazáról a hazának, akinek szándékában sincs közös eszményeket adni, aki nem nyújt közös nemzeti célokat, akinek szava nincs a szomszédban dúló háborúról, aki mindezek helyett a nemzeti ünnepen primitív kampánygyűlést tart, aki ennek keretében ellenzékét gyalázza, akit jobban érdekel saját és pártja hatalma, mint országa, az párttitkár". Gyurcsány szerint így Orbán elveszítette miniszterelnök-jellegét.

Március 15. – Ellenzéki nagygyűlés a fővárosi Műegyetem
 
Március 15. – Ellenzéki nagygyűlés a fővárosi Műegyetem
 
Budapest, 2022. március 15. Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (első sor, b2), mellette Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje Budapest 10. választókerületében (első sor, b), Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke (b2), Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke (k), Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója (j3), Donáth Anna, a Momentum elnöke (j2), Jakab Péter, a Jobbik elnöke (j) az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én. Kunhalmi Ágnes mögött Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, mögötte takarásban Karácsony Gergely főpolgármester. MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt
 

 

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője „Háborús Feri”-nek nevezte a DK elnökét, majd azt írta, szerinte Orbán beszédének a gerincét adta a haza meg a március 15-e, majd azt írta, mintha folytatná Gyurcsány "gondolatmenetét": tegnap nem március 15. volt, nem volt békemenet, a baloldal tüntetésén több mint egymillióan vettek részt – egy emberként. Karácsony minden nap 5-kor kel és rohan dolgozni, Márki-Zaynak nincs kanadai állampolgársága, Szabó Tímeának semmi köze az USA-hoz, Gyurcsány pedig soha nem hazudik.