„Klubrádió
Uniszex

Több nőt a politikába!

6/04/2024 13:35

| Szerző: Klubrádió

Mit kockáztat az a nő, aki politikai karrierben gondolkodik? Miért hangzik el ma Magyarországon egy közvéleménykutatásban az a kérdés, hogy akarunk-e egyáltalán nőket látni a politikában? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ az e heti Uniszexben.

2024. április 01. Uniszex (2024. április 01., hétfő 14:00)
49:05
00:00
Műsorvezetők: Kerekes Borbála, Kovács Gellért Szerkesztők: Kerekes Borbála

Még mindig Magyarországan a legalacsonyabb a női parlamenti képviselők aránya egész Európában. A világ országait tekintve Brazíliával, Elefántcsontparttal, Ghánával és Indiával vagyunk egy szinten, ami több, mint elkeserítő.

Részt akarnak-e venni a nők a politikában? Mit kockáztat az a nő, aki politikai karrierben gondolkodik? Miért hangzik el ma Magyarországon egy közvéleménykutatásban az a kérdés, hogy akarunk-e egyáltalán nőket látni a politikában? És hogyan néz ki a helyzet hazánkban, annak az ügynek a fényében, amely Magyarországot lázban tartja hetek óta és két fontos főszereplője két női politikus?

 
Varga Judit és Novák Katalin l Fotó: Robert Erdi / Facebook
 

Az Uniszex vendége Sáfrány Réka, a Női Érdekérvényesítő Szövetség elnöke. Beszélt nekünk arról is, hogy kutatásaik szerint a nők itthon is szeretnének több társadalmi szerepet vállalni. Kérdés az, hogy a szavazók hogyan állnak hozzá a női politikusokhoz – és hol jobb a helyzet ebben a tekintetben: városban, vidéken? Vajon érdemes olyan pártban gondolkodni, amelynek csak nő tagjai vannak?

Az adás végén egy olyan amerikai-brit internetes sztárról beszélgetünk, aki egészen biztosan nem szeretne több nőt a politikában: Andrew Tate népszerűsége legalább annyira jellemző a korra, amiben élünk, mint amennyire döbbenetes, hogy vannak rajongói.

A teljes adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Uniszex
2024. április 1., hétfő 14:00
Műsorvezetők: Kerekes Borbála, Kovács Gellért