„Klubrádió
Café Péntek

"Szép a rút és rút a szép"

2/02/2024 14:55

| Szerző: Váradi Júlia

Kik kapták idén a filmkritikusok díját? Ajánlunk egy filmet az idei BIDF-ről. Szerb Antalra és emlékére emlékezünk Winkler Barnával. Megnyílt Vitányi Iván archívuma, P. Szűcs Juliannával beszélgetünk. Végül egy új Macbeth-rendezést mutatunk be.

Közvetlenül a Café Péntek adása előtt adják át a Filmkritikusok idei díjait. A 2023-as filmtermésről és az idei díjakról Báron Györggyel beszélgetünk.

Ugyancsak adásunkkal szinte egyidőben a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilmfesztiválon látható Karim Amer megrendítő filmje az Ukrajnában jelenleg is folyó szörnyű háborúról, Harcban címmel. Erről Szent-Iványi István poltikai szakértőt faggatjuk.

Szent-Iványi István
 
Szent-Iványi István
Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

Nyolcvan éve, 1944-ben a balfi kápolna mellett egy halálmenet tagjaként verték agyon Szerb Antalt. Az erre emlékező emlékmű készítője, Winkler Barna építész most gyönyörű könyvet adott ki a többször is megrongált alkotásról. Ő beszél erről.

Winkler Barna
 
Winkler Barna
Facebook
 

A Képviselői Irodaházban adtak otthont a nemrég elhunyt kiváló szociológus, esztéta, gondolkodó és politikus Vitányi Iván hatalmas könyvtárának. A Vitányi Archívum létrehozója P. Szűcs Julianna a vendégünk.

P. Szűcs Júlia
 
P. Szűcs Júlia
 

A Pinceszínházban láthatjuk a Macbethet, a nemrég végzett Tóth András izgalmas rendezésében.

Café Péntek
2024. február 2. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia