„Klubrádió
Café Péntek

Nem hagyunk egyedül

22/12/2023 12:38

| Szerző: Váradi Júlia

Magányosok karácsonya, dokumentumfilmek, valamint Kádár János feleségének története az év utolsó előtti Café Péntekében.

2023. december 22. Café Péntek (2023. december 22., péntek 20:00)
52:54
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

"Nem abból éltem, hogy Kádárné vagyok" – mondta egy nemrég megtalált interjúban Kádár János felesége, akinek férje mellett töltött 40 évéről írta legújabb tanulmánykötetét Majtényi György, történész. Őt kérdeztük a karácsony előtti Café Péntek adásában.

Majtényi György és Váradi Júlia
 
Majtényi György és Váradi Júlia
Klubrádió
 

"Aki még lehetek" a címe Lőrinczy Lia diplomafilmjének, amely egy rendkívüli sorsot túlélt anya történetét dolgozza fel, s amely különdíjat kapott a Verzió Filmfesztiválon. A rendezőt faggattuk.

Lőrinczy Lia
 
Lőrinczy Lia
Facebook
 

Január végén kezdődik a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál. Az idei programban szereplő filmek különösen sok megrázó témát dolgoznak fel. Soós Ágnessel, a fesztivál igazgatójával beszélgettünk.

Bizonyára nem a hatodik kerület az egyetlen, de az biztos, hogy kiváló példával járnak elő a Nem hagyunk egyedül nevű mozgalommal, amelynek során a Liszt Ferenc téri Vian kávézóban látják vendégül azokat, akik karácsony két napján, 24-én és 25-én egyedül vannak. A polgármestert, Soproni Tamást kérdeztük erről.

Café Péntek
2023. december 22. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia