„Támogassa
A lényeg

A momentumos Soproni újraindul a terézvárosi polgármesterségért

6/03/2023 14:21

| Szerző: Klubrádió

Soproni Tamás, Budapest VI. kerületének momentumos polgármestere újraindul a jövő évi önkormányzati választásokon – jelentették be Facebookon hétfőn.

Felidézték: 2019-ben Terézvárosban és az ország számos más pontján is a változást választották a lakosok. "Soproni Tamás pedig rászolgált az itt élők bizalmára" – írja a Momentum, majd felsorolják, hogy "a VI. kerületben elindult a Terézváros 2030 program. Így az évtized végére nem marad egyetlen utca sem, ami valamilyen módon ne válna emberibbé, tisztábbá és rendezettebbé. Az elmúlt 3,5 évben sorra nyíltak a miniparkok, közösségi kertek, miközben a zöldfelületek bővítése folyamatos".

A közösségi költségvetés keretein belül már 50 millió forint felhasználásáról dönthetnek a lakók, „a K-Monitor, a Transparency és az Átlátszó felmérése szerint átláthatóság terén Terézváros az élmezőnyben van” – olvasható a közleményben.

A Telex hozzáfűzi, hogy a terézvárosi képviselő-testület a 2019-es önkormányzati választás után még ellenzék-kormánypárt felállásban működött, 2021 nyarára azonban kiéleződött a feszültség szocialista politikusokkal, köztük Bálint György képviselővel egy ingatlanügylet miatt. Őszre odáig fajult a helyzet, hogy Soproni Tamás arról beszélt, ellenzéknek tekinti a helyi MSZP-t.

2021 decemberében Bálint György kilépett az MSZP-ből azután, hogy pártja etikai vizsgálatot indított ellene. Korábban a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd terézvárosi képviselői felszólították Bálintot, hogy mondjon le mandátumáról, mert méltatlannak tartják a pozícióra.

Eddig mások mellett bejelentette újraindulását Baranyi Krisztina, Ferencváros és László Imre, Újbuda ellenzéki polgármestere.