„Klubrádió
A lényeg

Soproni: Újabb MSZP-sről bizonyosodott be, hogy nem különb, mint a NER politikusai

6/12/2021 20:42

| Szerző: Klubrádió

Soproni Tamás polgármester arról számolt be, hogy a főváros VI. kerületének önkormányzata pert nyert Bálint György, a kerület MSZP-s elnöke és önkormányzati képviselője ellen. Hatvani Csaba, egy másik MSZP-s és Bálint György "trükközése" Soproni közlése szerint 14 millió forinttal rövidítette volna meg az önkormányzatot. A polgármester úgy fogalmazott: egy újabb szocialista képviselőről bizonyosodott be, hogy nem különb, mint a NER politikusai. Bálint György szerint „mindig is hazugság volt”, hogy ő  az önkormányzatot akarta volna megkárosítani.

„Megvédtük az önkormányzat érdekeit, és bebizonyosodott, hogy nemcsak morálisan, de a törvény előtt is igazunk van” – így reagált Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás arra, hogy a főváros VI. kerületének önkormányzata pert nyert Bálint György, a kerület MSZP-s elnöke és önkormányzati képviselője ellen.

„A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében kimondta, hogy az Andrássy úti ingatlanpanamákban jogerősen elítélt MSZP-elnök, Hatvani Csaba és Bálint György, az MSZP önkormányzati képviselője és helyi alelnöke fedezetelvonó szerződést kötöttek – írta Soproni. Hozzátette, ha nem lépnek az ügyben, az érintettek trükközése 14 millió forinttal rövidítette volna meg az önkormányzatot.

A kerület polgármestere megjegyezte ugyanakkor, hiába nevet az egyik szeme, ha a másik sír, hiszen szavai szerint „egy újabb szocialista képviselőről” bizonyosodott be, hogy nem különb, mint a NER politikusai, és hogy Bálint Györygy „a méltatlanságával rontja az ellenzék megítélését, ezzel a 2022-es kormányváltás esélyét is”.

Soproni Tamás szerint Bálint György személyes bosszúhadjáratot indított ellene és a koalíció ellen, aminek része volt az is, hogy az MSZP a DK-val, Jobbikkal, LMP-vel, Párbeszéddel és Momentummal ellentétben nem szavazta meg a költségvetést. Sérelmezi továbbá, hogy – elmondása szerint – az MSZP Terézváros Facebook-oldalán megjelenő gyalázkodó hirdetések mellett szórólapokon is lejárató kampányt indítottak ellene, valamint elszomorítónak tartja, hogy „az MSZP-frakció együtt szavaz a Fidesszel, ha azzal a koalíciót gyengíteni, a városvezetést támadni lehet”.

Soproni úgy véli, a képviselő viselkedése és a jogerős ítélet egyértelművé teszi, hogy Bálintnak nincs helye sem Terézváros vezetésében, sem az ellenzéki összefogásban.

A terézvárosi MSZP szintén a Facebookon reagált, Bálint György posztját tették közzé, aki szerint „mindig is hazugság volt”, hogy ő  az önkormányzatot akarta volna megkárosítani. Szerinte a bíróság jogerősen is kimondta, hogy Soproni hazudott, amikor „vélelmezhetően” fiktív szerződés megkötésével vádolta. Valamint – folytatta a szocialista politikus – kimondta azt is, hogy a kölcsönszerződés alapján ez a pénz továbbra is jár neki, amit természetesen vissza is fog kapni. 

Közölte: a bíróság döntését tudomásul vette, aszerint fog eljárni. Amit Soproni ezzel kapcsolatban tényszerűen állít, azt elfogadja. De visszautasítja, hogy ezt a polgárjogi vitát összekapcsolja a képviselői munkájával és személyes lejáratásra használja fel – közölte Bálint György.

Az ügyről az Átlátszó is írt hosszabban.