„Klubrádió
A lényeg

Molnár Gyula visszautasította az újbudai DK-s polgármester felkérését, nehogy felbomoljon az ellenzéki egység

18/01/2023 19:43

| Szerző: Klubrádió

Inkább nem vállalja Újbuda volt MSZP-s polgármestere, a ma már DK-s Molnár Gyula a városrészt vezető DK-s László Imre felkérését a kabinetvezetői posztra, miután emiatt a helyi testületi többséget adó koalíció azzal fenyegette meg a polgármestert, hogy kihátrál mögüle – írta meg a hvg.hu.

„Nem áll módomban elfogadni a felkérésedet, és visszalépek a hivatali pozíció elfoglalásától” – közölte Molnár Gyula Újbuda DK-s polgármesterével, László Imrével, aki decemberben őt kabinetvezetőnek, Lakos Imrét pedig kabinetvezető-helyettesnek kérte fel.

A már szintén DK-s, de egykor MSZP-sként a kerületet vezető Molnár úgy fogalmazott: „a szerepvállalásom nehezen értelmezhető helyzeteket szül, amelyek gyengíthetik azt a szándékot, hogy a kerület koalíciós vezetése rendben tegye a dolgát a városért, a kerületért, mindannyiunk boldogulásáért”.

Ezzel arra utalt, hogy a decemberi kinevezés heves belső vitát váltott ki a kerületi képviselő-testület többségét adó ellenzéki koalíció és a polgármester között.

Molnár Gyula az MSZP színeiben 2002–2010 között volt a kerület polgármestere, 2021-ben az előválasztáson viszont már a Demokratikus Koalíció támogatásával indult és vesztett. Lakos Imre az alpolgármestere volt.

(forrás: hvg.hu, kiemelt kép: Molnár Gyula/Facebook)