„Klubrádió
A lényeg

Újbuda polgármestere is újraindul, és maga mellé vette Molnár Gyulát

28/11/2022 18:33

| Szerző: Klubrádió

Baranyi Krisztina, Ferencváros ellenzéki polgármestere után Újbuda DK-s irányítója, László Imre is bejelentette, hogy újraindul a tisztségért. László egyúttal azt is közölte, hogy az újraválasztási elképzelései megvalósításához új ember is kell, aki nem más, mint Molnár Gyula volt MSZP-elnök lesz.

„Szeretném a megkezdett munkát folytatni az újbudai polgárok szolgálatában, remélhetőleg már könnyebb és kezelhetőbb körülmények között. Ez új és más működést igényel, ezért felkértem barátomat, Molnár Gyulát, hogy vezényelje ezt a folyamatot” – írta László Imre a Facebookon.

László Imre szerint Molnár Gyula „az az ember, aki öt parlamenti választást nyert, két cikluson keresztül volt kerületünk polgármestere. Itt született, itt élt és él a mai napig, mindent tud és mindent ismer a kerülettel kapcsolatban”. A 24.hu információja szerint Molnár Gyulát hamarosan kabinetfőnöknek nevezi ki a polgármester.

Molnár Gyula 2016 és 2018 között az MSZP elnöke is volt, tavaly ősszel szocialistaként indult neki az ellenzéki előválasztásnak, de a kampányt már a Demokratikus Koalíció jelöltjeként fejezte be (az MSZP-ből kizárták). A váltás után alulmaradt a körzet momentumos jelöltjével, Tóth Endrével szemben, aki aztán az áprilisi választáson végül nyerni tudott a fideszes Németh Zsolt ellen.

Molnár Gyula listáról sem került be a parlamentbe, de az előválasztáson elszenvedett vereség ellenére bizalmat kapott a DK-ban, így már a nyáron – akkor még csak a kabinet tagjaként – csatlakozhatott az önkormányzatban László Imre környezetéhez.

A 24.hu úgy tudja, Molnár mellett az újraválasztási csapat tagja lesz Lakos Imre is, aki korábban SZDSZ-s színekben ült a XI. kerület alpolgármesteri székében, ám időközben szintén csatlakozott a DK-hoz, sőt ő lett a párt választókerületi elnöke.

2014-ben született döntés Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester és Lakos Imre volt alpolgármester ügyében. Hivatali visszaéléssel vádolták őket, az ügyben a Kúria döntött, és jogerősen felmentette mindkettőjüket.

Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester is hétfőn jelentette be, hogy újraindul.