„Klubrádió
A lényeg

Kiveti magából az MSZP a "DK-gyanúsakat"

17/06/2021 07:57

| Szerző: Klubrádió

Az MSZP kedden közleményben jelentette be, hogy felfüggeszti Molnár Gyula párttagságát, mivel a párt régebbi elnöke bejelentette, hogy a Demokratikus Koalíció támogatásával indul az ellenzéki előválasztáson, és ha győz jövőre, a DK frakciójába ül be az Országgyűlésben, írja a 24.hu.

A szocialisták elnöksége azt is bejelentette, hogy a Baranya megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében, a komlói körzetben visszaléptetik jelöltjüket, Szakács László országgyűlési képviselőt. Szakács, aki korábban a pártnak volt elnökhelyettese és Mesterházy Attila szövetségese bűne az lehetett, hogy a DK is beállt volna mögé az előválasztáson, miután a DK körzetbeli jelöltje, Zag Gábor alpolgármester lett Pécsen. Az MSZP vezetése ezt követően anélkül, hogy a képviselővel beszélt volna, visszavonta a jelölését.

Szakács a 24.hu-nak azt mondta, meglepetéssel értesült a döntésről, mert az elnökségi ülés előtt nem keresték meg, így az álláspontját sem kérték ki. A lapnak a háttérben azt mondták, a szocialisták tartanak attól, hogy Szakács – Molnár Gyulához hasonlóan – a DK támogatása esetén az ő frakciójukat választaná a szocialista képviselőcsoport helyett.