„Köszönjük
Esti gyors

Simonka a hős? Simán! - Lampé Ágnes jegyzete

15/07/2019 18:01

| Szerző: Lampé Ágnes/ Klubrádió

Orbán kitüntette őt társaságával, láthatóan abszolút nem zavarja, hogy ennyi pénzt eltehetett. Szó nincs arról, hogy az összeg lenyúlása problémát okozna, netalán ezért kirúgnák a Fideszből, netalán bármi következménye lenne annak, amit tett. Sőt.

2019. július 15. Esti gyors-részlet (2019.07.15. Lampé Ágnes jegyzete)
01:36
00:00
Néha az jut eszembe, Orbán tényleg szórakozik velünk. Várja, ki mekkorát nevet vagy éppen sír a poénjain.

A minap parlamenti virslievés közben láthattuk, aztán elárulta, hogy a felesége baracklekvárfőzésben nyomul. De még az is belefért, hogy a Karmelita Kolostorban ünnepélyes keretek között fogadja a költségvetési csalással gyanúsított Simonka György, fideszes képviselőt, akinek mentelmi jogát tavaly felfüggesztette az országgyűlés. Simonka nagy büszkén pakolta ki a képeket a Facebookra, „Miniszterelnök Úr fogadásán a Karmelita korostorban” szöveggel.

Persze mit csodálkozom? Nem is olyan rég ugyanezt a Simonka Györgyöt a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulat Tanácsa még ki is tüntette. Őt, aki bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítanak, mert uniós fejlesztési pénzeket nyúlhatott le, amúgy éppen onnan a térségből, nagyjából egy milliárd négyszáz millió forintot. Szóval még egyszer: ez az embert kitüntették.

Orbán pedig szintén kitüntette őt társaságával, láthatóan abszolút nem zavarja, hogy ennyi pénzt eltehetett. Szó nincs arról, hogy az összeg lenyúlása problémát okozna, netalán ezért kirúgnák a Fideszből, netalán bármi következménye lenne annak, amit tett. Sőt. Pont az ellenkezője: épp hogy puccos fogadásokra kap meghívást magától a miniszterelnöktől. Orbánnak talán még tetszik is ez a lopós, menőzős, mit-nekem virtus.

Mi tényleg fordítva ülünk a lovon, és bár azt hisszük előre, valójában nagyon is visszafelé haladunk, térben és időben egyaránt.

Lampé Ágnes jegyzete a 2019. július 15-i Esti gyorsban hangzott el.