„Klubrádió
Esti gyors

Farkasszemet hunynak - Lampé Ágnes jegyzete

26/06/2019 18:01

| Szerző: Lampé Ágnes/ Klubrádió

Nyilván abszolút nem aggódik, hogy tettének bármilyen következménye lenne. Miért is aggódna? Hisz a nyomozás megkezdése óta, azaz négy éve egyetlen gyanúsítotti kihallgatás sem történt.

2019. június 26. Esti gyors-részlet (2019.06.26. Lampé Ágnes jegyzete)
01:41
00:00
Én tényleg nem tudom, minek kell még történnie ahhoz, hogy legalább a fejünkhöz kapjunk. Ma ott tart a közélet, hogy Farkas Flórián 1,6 milliárdos csalás gyanújába keveredve az atv.hu kérdésre annyit mond: Köszönöm szépen. Igen, ennyit: Köszönöm szépen. Mert neki ezt is lehet.

Hogy mit köszön meg, az nem világos. Hisz nem ajánlott fel senki semmit. Sőt arról kérdezték, mégis hogy van az, hogy az OLAF - az EU Csalás Elleni Hivatala - minap megjelent jelentésében büntetőeljárást javasolt az általa vezetett szervezet ellen.

Az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világába című program keretében ugyanis 1,6 milliárd forintos uniós támogatást kapott szociális szövetkezetek alapítására. Ehhez képest Farkas Flórián vezetésével mit kezdtek a pénz egy részével? Gellérthegyi villát vettek, ahová az elnök szépen beköltöztette a szövetkezet irodáját.

Majd amikor erről kérdezik, azt mondja: Köszönöm szépen. Mégis mit köszön? Hova köszön? Kinek köszön? Nem egy kreatív válasz, abban talán egyetérthetünk.

Nyilván abszolút nem aggódik, hogy tettének bármilyen következménye lenne. Miért is aggódna? Hisz a nyomozás megkezdése óta, azaz négy éve egyetlen gyanúsítotti kihallgatás sem történt.

Ráadásul, tényleg azt is simán megteheti, hogy nem válaszol. Sőt pökhendi módon elhajtja az újságírókat. Mert ez sem számít. Így az simán is megtörténhet, hogy felelősök, potenciális tolvajok egy jogos kérdésre annyit mondanak: Köszönöm szépen.

Máshol ilyesmiért minimum felháborodnak, petíciót írnak, tüntetnek, ha kell, tucatnyiszor az utcára mennek. Mi meg lassan már fenn sem akadunk rajta.