„Klubrádió
Esti gyors

Felfoghatatlan/elfogadhatatlan történet - Lampé Ágnes jegyzete

10/04/2019 18:06

Ezek után ne csodálkozzunk rá a sötétségre és a középkori állapotokra. Mert mindez rólunk is szól. Méghozzá nagyon is. Az akciót közösen találták ki, megtervezték, jól előkészítették, és véghez is vitték. Nem csak a polgármester. A felvételen pedig az egész kocsma jót röhögött.

2019. április 10. Esti gyors-részlet (2019.04.10. Lampé Ágnes)
01:44
00:00
Egyszerűen képtelen vagyok felfogni és elfogadni ezt a történetet.

Olvasom, hogy egy alföldi faluban élő asszonynak beteg a kislánya, nem lehet rá ruhát adni, ha megpróbálják, üvölt. Anyja pszichiátriára jár vele évek óta, de semmi nem segít. Így nem járhat óvodába, akkor viszont nincs családi pótlék sem.

Ez így már önmagában felfoghatatlan tragédia, pedig a java csak most jön.

Az asszony ugyanis a polgármesterhez fordult segítségért. Kétezer forintot kért, még egyszer: kétezer forintot kért. De a polgármester a kocsmába hívta, és azt mondta: ad 15 ezret szexuális szolgáltatásért. „Ebbe melyik anya nem menne bele a gyerekéért?” – fogalmazott a nő.

Oda is ment. A polgármester privát vécéjébe – hangsúlyozom: privát vécéjébe – pedig végül nem ő érkezett, hanem két emberét küldte, hogy a nő velük intézze el a dolgot. Elintézte. Amikor kijött a vécéből, a kocsmában mindenki a telefonját bámulta és hangosan röhögött, köztük a polgármester is. Felvették ugyanis a jelenetet, és azon szórakoztak. Mikor a nő ezt kikérte magának, kirúgták a kocsmából és utána köptek.

Szóval nem tudom felfogni, se elfogadni ezt a történetet. Összeszorul a gyomrom és dühít: tényleg itt tartunk? Ez ma tényleg megtörténhet? Sajnos nagyon úgy tűnik.

Persze általánosítani semmiképp nem szabad, egyedi esetről lehet szó. De azért ezek után ne csodálkozzunk rá a sötétségre és a középkori állapotokra. Mert mindez rólunk is szól. Méghozzá nagyon is. Az akciót közösen találták ki, megtervezték, jól előkészítették, és véghez is vitték. Nem csak a polgármester. A felvételen pedig az egész kocsma jót röhögött.

Ráadásul az egész csak azért derült ki, mert az asszony feljelentést tett.

Lampé Ágnes jegyzete a 2019. 04. 10-i Esti gyorsban hangzott el.

Címlapi kép forrása: Fortepan.hu