„Klubrádió
Esti gyors

Interjú a kötvényt vásárló migránssal - Lampé Ágnes jegyzete

30/04/2019 18:03

| Szerző: Lampé Ágnes/ Klubrádió

Újabb magyar példa a szervilizmusra, avagy hogyan dolgoznak az önjelölt propagandisták önként, dalolva. Politikai pedofília Nagykátáról, vetélkedőnek álcázva.

2019. április 30. Esti gyors-részlet (2019.04.30. Lampé Ágnes jegyzete)
01:53
00:00
„Készítsetek interjút egy migránssal, aki elmeséli, hogy miért akar ő Magyarországra jönni, és miért jó neki, ha letelepedési kötvényt vásárol nálunk!”

Mit gondolnak, hol jelent ez meg? Úgysem fogják kitalálni.

Ez volt az egyik feladat a nagykátai művelődési központ 10-18 éves fiataloknak rendezett éves oktatási, helytörténeti, játékos vetélkedőjén.

Ha mindezt egy vicclapban olvasnám, talán el is menne, bár még akkor is azt gondolnám, hogy sok, túl van tolva. De nem, ez a valóság, amiben semmi poén nincs. Nem tudom, önök hogy vannak vele, de az, hogy egy gyerekvetélkedő szervezőjének ilyesmi egyáltalán eszébe jut, az már önmagában kiverhetné a biztosítékot. De lassan ott tartunk, hogy fel sem tűnik, meg sem lepődünk

Na szóval képzeljük magunkat egy migráns helyébe, aki milliókért boldogan letelepedési kötvényt vásárol nálunk. Ízlelgetem még, mert súlyos, igazán súlyos: sűrűsödik benne a mai magyar valóság, illetve egész pontosan az ál-valóság, amelyre amúgy milliók szavaznak.

Igaz, ezt a feladatot végül a résztvevők és a szülők ellenkezése miatt nem hajtották végre. Pedig a főszervező szerint már a csapból is a migránsok folynak, a gyerekek úgyis mindenhol ezt látják, ezért nem is érti, mi a probléma a feladattal.

Nos, a valódi kérdés inkább az, ezt a „problémát” mégis hogy lehetne elmagyarázni neki.

S ha mindez még nem lenne elég abszurd: a tizenéves versenyzőknek szerepjátékot is kellett játszaniuk. Mészáros Lőrinc és Mark Zuckerberg bőrébe kellett bújniuk, előbbinek meg kellett győznie a Facebook-alapítót arról, miért ő a sikeresebb üzletember. Most őszintén, önöknek milyen érveik lennének?

Levezetésnek pedig a fiataloknak egy politikus bőrébe bújva kellett „európai uniós locsolóverset” előadni.

A mesének vége. Tényleg nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek rajta. Önök szerint?

Lampé Ágnes jegyzete a 2019. április 30-i Esti gyorsban hangzott el.