„Klubrádió
Esti gyors

Nagy Én nagy bűnnel, nagy elismeréssel - Lampé Ágnes jegyzete

12/06/2019 17:34

| Szerző: Lampé Ágnes/ Klubrádió

„Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a díjat átvehettem főleg úgy, hogy a Dél-Békési polgármesterek tanácsa egyhangúlag döntött arról, hogy Én kaphatom meg elsőként.”

2019. június 12. Esti gyors-részlet (2019.06.12. Lampé Ágnes jegyzete)
01:41
00:00
Ilyen nincs, ilyen nincs és még egyszer: ilyen nincs.

A Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulat Tanácsa Mezőkovácsházán kitüntette Simonka Györgyöt, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét. Azt a Simonka Györgyöt, akit az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolja, mert uniós fejlesztési pénzeket nyúlhatott le. A gyanú szerint ugyanis a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni Simonkának kápéban. Még egyszer: 45 százalékot kellett visszacsorgatniuk Simonkának, aki így 1 milliárd 400 millió forint vagyoni kárt okozott.

Nos, ezt a Simonkát tüntette ki az előbb említett, amúgy a térségben tevékenykedő társulat, méghozzá a „Dél-Békési Térségért végzett kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű, megbecsülést kiváltó, a térség fejlődését, elismertségét szolgáló tevékenységéért”.

Szóval ilyen van? Ha ezt egy ötödosztályú vicclapban olvasnám, még hagyján, bár nevetni még ott is nehéz lenne rajta. De hogy ilyen tényleg megtörténhet, az kész röhej.

Miért kellett ezt? Van erre bármilyen racionális magyarázat? Félelem, megfelelés, pénz?

Ja, a poén kedvéért még egy idézet: Simonka a Facebookon erre azt írta: „Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a díjat átvehettem főleg úgy, hogy a Dél-Békési polgármesterek tanácsa egyhangúlag döntött arról, hogy Én kaphatom meg elsőként.”

Én csak azt tudom ismételgetni, hogy ilyen nincs.

Lampé Ágnes jegyzete a 2019. június 12-i Esti gyorsban hangzott el, mely a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgatható meg.