„Klubrádió
Esti gyors

A "független" helytartó és a gazdája - Lampé Ágnes jegyzete

10/07/2019 18:02

| Szerző: Lampé Ágnes/ Klubrádió

Nyakunkon a főpolgármester-választás, és Tarlós egyik fő kampányüzenete épp az, hogy ő független, független és független. Ebben a kommunikációban segítette ki Orbán.

2019. július 10. Esti gyors-részlet (2019.07.10. Lampé Ágnes jegyzete)
01:54
00:00
Tarlós István közölte: sikerült megegyeznie Orbán Viktorral, hogy "kinyitják a vitát és az egyeztetést a parkolás központosításáról". Mindezt pont akkor közölte a főpolgármester, amikor a Magyar Nemzetben közreadott nyílt levelében azt bizonygatta: ő aztán szuverén döntéshozó, és szinte bármit el tud érni akár a miniszterelnökkel szemben is.

Idézem: „Az ellenzéki népmesével ellentétben ugyanis sosem voltam „végrehajtó ember” a Fidesz mellett. Sőt, legalább 25 éven keresztül még a sajtóban sem tudtam levakarni magamról az „önjáró” bélyeget. A „helytartó” jelzőt néhány éve ragasztgatják rám egyes ellenzékiek.”

 

Azért tegyük hozzá: Tarlós korábban azt mondta, hogy az Orbánnal kötött tavalyi megállapodásának 16 pontjából 15-ről megállapodtak, épp a parkolás rendbetételét nem tudta Orbán megígérni, mivel a kerületekben „alig kezelhető politikai feszültségeket eredményezett volna”.

Naná, hogy alig kezelhető politikai feszültséget eredményezett volna, hisz – ahogy a 444.hu feltárta – a parkolás embertelen és felfoghatatlan nagy biznisz, amelyre egész iparág épült, a fővárost évtizedek óta átszelő politikai és gazdasági összefonódásokkal, amelyekbe még a főnök sem szívesen nyúl bele.

Na de a helyzet változott: nyakunkon a főpolgármester-választás, és Tarlós egyik fő kampányüzenete épp az, hogy ő független, független és független. Ebben a kommunikációban segítette ki Orbán.

Most ott tartunk, hogy a miniszterelnök állítólag két szakminisztert, a parlamenti frakciót és a kerületi polgármestereket is bevonja az egyeztetésbe. Igaz, Tarlós hozzátette: a két miniszter részvétele nem jelenti, hogy a kormány elé kerül a kérdés, ebben a miniszterelnökkel nem egyeztek meg, tehát nem a kormány és a főpolgármester egyeztet.

Magyarra fordítva: a megvalósulásban – mármint a parkolási anomáliák rendezésében – nem feltétlenül kell hinni. 

Lampé Ágnes jegyzete a 2019. július 10-i Esti gyorsban hangzott el.