„Klubrádió
Belső közlés

Selyem Zsuzsa: Az a napverte sáv

31/10/2022 18:25

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felvolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Selyem Zsuzsa Az a napverte sáv című tárcáját hallgathatják meg a szerző előadásában.

2022. október 31. Belső közlés (2022. október 31., hétfő 20:00) Selyem Zsuzsa - Az a napverte sáv
11:14
00:00

Selyem Zsuzsa a kortárs középnemzedék egyik fontos irodalomkritikusaként tűnt föl a szélesebb irodalmi nyilvánosság körében mintegy két évtizeddel ezelőtt, nem utolsósorban Esterházy Péter jelentékeny értelmezőjeként; éles szempontjait azóta irodalmi munkáiba is átemelte, Moszkvában esik, valamint Az első világvége, amit együtt töltöttünk című könyvei számos vájt szemű olvasót vonzottak.

A Kolozsváron élő szerzőt Belső közlés című zenés irodalmi műsorunk adásában hat évvel ezelőtt láttuk vendégül, amikor a stúdióban Marton Éva beszélgetett vele, amellett pedig fölolvasta Az a napverte sáv című tárcját is, amely Petri György ikonikus versére, a honlapunkon is immár két és fél éve elérhető Hogy elérjek a napsütötte sávig című költeményre reflektál, az abban szereplő nő szempontját igyekszik feltárni.

 
Selyem Zsuzsa
Fotó: Facebook
 

A tárcát a fenti hangsáv melletti lejátszás gombra kattintva hallgathatják meg.