„Klubrádió
Szerepvállalás

Segíteni a gyermekfalvaknak karácsonykor is

14/12/2020 09:24

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek is. Arról beszélgettünk a szervezet adományozási és kommunikációs igazgatójával, hogyan változtatta meg a járvány az adományozási szokásokat, és hogyan lehet nekik segíteni karácsonykor. A Szerepvállalás másik témája a lakhatási szegénység, amely az egészségügy, az oktatás és a szociális szféra pályakezdő dolgozóit különösen rosszul érinti.

2024. április 26.
00:00
00:00

Jelentős mértékben adományokból tartja fenn magát az SOS Gyermekfalvak, így tud biztonságot adni közel négyszáz gyereknek, akit többnyire bántalmazás, elhanyagolás, szenvedélybetegség, a szülők betegsége vagy halála miatt emeltek ki a családból. A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek az SOS-ben élő gyerekek is. Romet-Balla Ágnes adományozási és kommunikációs igazgatóval arról beszélgetünk, hogyan változtatta meg a járvány a cégek és magánszemélyek adományozási kultúráját, és kérdeztük arról is, hogyan lehet a karácsonyi időszakban hatékonyan segíteni a gyermekfalvaknak.

A magyarországi lakhatási válság egyre mélyül, és nagyjából 2-3 millió embert érint a lakhatási szegénység valamilyen formája. Különösen rossz helyzetben vannak az alulfinanszírozott kulcságazatok – mint az egészségügy, az oktatás vagy a szociális ellátás – pályakezdő dolgozói, de a probléma kiterjed a legtöbb dolgozói csoportra. Mit tehetnek a szakszervezetek, hogy mérsékeljék tagjaik lakhatási problémáit? A Periféria Közpolitikai és Kutatóközpont szervezésében erről tartottak kerekasztal-beszélgetést és kiadványbemutatót november végén. Szabó Natasa, a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatás munkacsoport koordinátora avat be a részletekbe.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi kép: SOS Gyermekfalvak/Facebook

Szerepvállalás
2020. december 12., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori