„Köszönjük,
Szerepvállalás

A Blahán a szökőkút mellett várja ügyfeleit az utcajogász

20/07/2020 11:51

| Szerző: Klubrádió

A jubileumi ARC pályázat ismét képkészítésre ösztönöz a "képtelenség és arctalanság ellen" , ennek apropójából a rendezvény egyik alapítójával Bakos Gáborral beszélgettünk. Műsorunk másik témája a a lakhatási szegénység volt, a nehéz helyzetben élők újra felkereshetik személyesen is az utcajogászt a Blahán.

2020. július 18. Szerepvállalás (2020. július 18., szombat 18:00)
21:17
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Az ökológiai összeomlás, világjárványok, társadalmi egyenlőtlenségek korát éljük. A hétköznapi élet a Föld szinte minden egyes pontján mindinkább a kockázatok elkerülése köré szerveződik. A bolygón zajló lokális és globális jelenségek miatt mindannyiunknak adott a közös feladvány: 'Hogyan tovább?' Ezért az immár 20 éves hagyománnyal rendelkező ARC közérzeti pályázat és kiállítás az idén is körültekintően felelősségteljes, szabad és kreatív képkészítésre buzdítja a résztvevőket. Az ARC egyik alapítójával, Bakos Gáborral beszélgettünk.

Kezdeményezés a hontalanokért - újra a Blahán az utcajogász

Az Utcajogász Egyesület hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek jogainak és érdekeinek érvényesítéséért dolgozik. Péntekenként 15 és 17 óra között a Blaha Lujza téren tartják ingyenes jogsegély-szolgálatukat, amelyet a járvány és a kijárási korlátozások miatt márciusban kénytelenek voltak felfüggeszteni. Július elején azonban újra indulhatott a szolgálat. Tóth Fruzsina, az egyesület önkéntes jogásza mesélt az akcióról.

Műsorunkat a fenti lejátrszóra kattintva hallgathatja meg!

Szerepvállalás
2020. július. 18.
Műsorvezető: Bíró Bori