„Köszönjük,
Szerepvállalás

Önkéntesség és lakhatási kérdések járvány idején

20/04/2020 09:04

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

 | Szerkesztő: Pálinkás János

A Szerepvállalásban a megszokott módon két kezdeményezést mutatunk be: egy az időseket segítő önkéntes programot, illetve egy lakhatási fókuszú egyesületet.

2020. április 18. Szerepvállalás (2020. április 18., szombat 18:00)
25:25
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Hogyan működik a karantén idején az Idősek Barátai Program? Az Önkéntes Központ Alapítvány programjában „békeidőben” magányos időseket látogatnak önkéntesek az otthonukban vagy idősotthonokban. A személyes találkozóra most természetesen nincs lehetőség, ráadásul sokkal több támogatásra és önkéntesre van a jelen helyzetben szükség. Hadrévy Borbála koordinátorral beszélgettünk többek közt arról, hogy kiket várnak a programba és milyen elfoglaltságra keresnek önkénteseket.

idősek barátai
 

Őt Kovács Vera, az Utcáról Lakásba Egyesület egyik alapítója követi. A koronavírus okozta krízis még nehezebbé teszi az egyesület munkáját, hiszen a lakhatási problémákkal küzdő emberek fokozott veszélyben vannak. Megfelelő életkörülmények hiányában ugyanis képtelenek azzal védekezni, hogy otthon maradnak, többen közülük pedig rossz egészségügyi állapotuk és magas életkoruk miatt is veszélyeztetetté válnak. 1%-os kampányukban most gyerekek rajzoltak álomházakat, hogy segítsenek a lakhatási problémákkal küzdőkön.

Szerepvállalás
2020. április 18. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori