„Klubrádió
Útszélen

Boldogságot, biztonságot adni a gyereknek

29/11/2020 13:21

| Szerző: Klubrádió

Majdnem 40 éve működnek Magyarországon SOS-Gyermekfalvak. Mi is történik ezekben? Indul a Földalatti Slam Akadémia. Ez az Útszélen két témája.

2020. november 26. Útszélen (2020. november 26., csütörtök 15:00)
45:01
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

Három hónapos kislány dongalábbal, kiütésekkel, kiéheztetve kerül be egy nagycsaládba – és azonnal tenni kell vele valamit.  Az éhes, beteg, elhanyagolt gyereknek otthont és biztonságot teremteni – amilyen gyorsan csak lehet. Ez a nevelőszülő munkája, valamint felkészülni arra, hogy ha úgy adódik, örökbe is adják a kicsit. Magyarországon az SOS-Gyermekfalvak munkatársai közel négy évtizede dolgoznak azon, hogy a többnyire csecsemőként vagy elhanyagolt kiskamaszként idekerült gyerekeknek boldog gyerekkoruk lehessen.

Az utca nyelvén szól, kötetlen műfaj, kicsit vers, kicsit színház, és nem áll távol tőle a társadalomkritika – ez a slam poetry. Művelői azt mondják: ez a legdemokratikusabb műfaj, így próbálnak küzdeni az elnémítás ellen, kiállni a szólásszabadságért. Emellett a most induló Földalatti Slam Akadémia fő témái: harc a gyűlöletkeltés ellen, kiállás a környezetvédelem mellett – fiatalosan, szabadon.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI Fotó: Ujvári Sándor.

Útszélen
2020.11.26. 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta