„Klubrádió
Útszélen

Minden harmadik ember küzd a lakhatási szegénységgel

9/11/2020 06:34

| Szerző: Klubrádió

Az Útszélen témái ezúttal a lakhatási szegénység és egy biatorbágyi kerékpárút kálváriája. Józsa Márta riportjai.

2020. november 05. Útszélen (2020. november 05., csütörtök 15:00)
44:32
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta
Nehezen kinyögött albérleti díjak, a családokat nyomorban tartó lakáshitelek, a fizetés nagy részét elvivő közületi számlák, legrosszabb esetben pedig hajléktalanság - Magyarországon minden harmadik ember küzd valamilyen módon a lakhatási szegénységgel. Felszámolása, vagy legalábbis enyhítése állami feladat lenne, azonban évtizedek óta a civilek küzdenek a legkövetkezetesebben a legszegényebbekért. Az is megesik, hogy éppen egy önkormányzat akadályozza meg azt, hogy embertársaink a kunyhókból lakásba kerülhessenek.

Kovács Verával, az Utcáról Lakásba Egyesület alapító társelnökével beszélgettünk.

 

Egy bicikli-sztráda, amelyet mindenki szeretne, de Biatorbágy lakói lehetőleg nem a szűk, zsúfolt és balesetveszélyes főútra. Egy polgármester, aki titokban szervez és tervez, és nem hallgatja meg a lakók, sokszor saját testülete érveit sem. Egy kalamajka, amely elkerülhető volna, ha a vezető szóba állna azokkal, akik megválasztották.

Útszélen
2020. november 5. csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztő: Árva Brigitta

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás