„Klubrádió
Útszélen

Romatelepről a nagyáruházi pénztárba

31/01/2021 10:33

| Szerző: Klubrádió/szg

Sokak számára elérhetetlennek tűnik ez a felelősségteljes munka – nekik segít a Bagázs Közhasznú Egyesület, amely alacsonyan képzett roma fiatalokat helyez el a versenyszférában. Az Útszélen adásában szó volt a falugondnokok munkájáról is.

2021. január 28. Útszélen (2021. január 28., csütörtök 15:00)
45:16
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta

Egy lehetetlen küldetés megoldása – ahol sem patika, sem posta, sem iskola nincs a közelben, ahol komoly kihívás egy magányos embernek akár csak egy szót is váltani valakivel, egy gyereknek eljutni focizni vagy énekkarra, ott egyetlen ember segíthet: ő a  falu- és tanyagondnok, akinek arra is kell, hogy maradjon energiája, hogy a gyógyszer és a meleg étel mellett a jó szót is elvigye azokhoz, akiknek egyetlen társuk a magány.

A romatelepről a nagyáruház kasszájában dolgozó, felelősségteljes kollégáig – sokak számára fényévnyire van ez a karrierlehetőség. Pedig csak segítség, szándék és partner kell hozzá. Meg sok-sok kitartás. A Bagázs Közhasznú Egyesület alacsonyan képzett roma fiatalokat helyez el a versenyszférában, sikerrel. Többen még a tanuláshoz is visszatérnek. 

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Címlapi képünk illusztráció, fotó: MTI/Balázs Attila

Útszélen
2021. január 28., csütörtök 15:00
Műsorvezető: Józsa Márta