„Támogassa
Reggeli gyors

Reggeli ajánló – október 24.

24/10/2023 05:48

| Szerző: Klubrádió

Beszélgettünk többek között a gázai humanitárius krízisről, a nemzeti ünnep eseményeiről és az állatorvosi ügyeleti rendszer bedőléséről. A Reggeli személy kivételesen fél 9-kor indul, vendégünk Kiss L. László csillagász volt.

2023. október 24. Reggeli gyors (2023. október 24., kedd 06:00)
130:50
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Selmeci János, Herskovits Eszter, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre Szerkesztők: Selmeci János, Korpás Krisztina, Bencsik Gyula, Herskovits Eszter
Keddi témáink és vendégeink voltak a Reggeli gyorsban:

Az Izrael és a Hamász közötti háborúról és a Gázába érkező segélyszállítmányokról Nagy Gabriellával, az izraeli Új Kelet online főszerkesztőjével beszélgettünk.

Tavaly hatalmas roham volt a tüzifáért, idén túlkínálat van, de mit okozott a fokozott kitermelés az erdőknek? Gálhidy Lászlót, a WWF Magyarország erdővédelmi programjának vezetőjét kérdeztük.

 

Indul az Egységes Diákfront (EDF) és az aHang alternatív népszavazása az oktatásról – Gajzágó József, az EDF tagja mondta el a részleteket.

 
Az Egységes Diákfront tagjai és más diákaktivisták Donáth Anna szervezésében a nyáron Vera Jourovával, az EB alelnökével találkoztak Brüsszelben
 
Forrás: Donáth Anna Facebook-oldala
 

Mit üzent október 23-án Orbán Veszprémből és mit más politikusok? Hogy sikerültek a tüntetések? Lakner Zoltán politológust, a Jelen főszerkesztőjét kértük, hogy értékelje a hétfői eseményeket.

Egy éve kormányozza Olaszországot Giorgia Meloni, akire sok jelzőt – populista, atlantista, pragmatista, szélsőjobboldali – ráaggattak már – Techet Péter, a Freiburgi Egyetem tudományos főmunkatársa segített elhelyezni az olasz miniszterelnököt a politikai tengelyen.

Mi történik, ha a házi kedvencünk éjszaka vagy hétvégén kerül életveszélyes állapotba? A leépült állatorvosi ügyeleti rendszer miatt sajnos nem sok jó – Bagi Fruzsina, állatorvos.

2023. október 24. Reggeli gyors/Reggeli személy (2023. október 24., kedd 09:00): Kiss L. László
55:44
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Bencsik Gyula, Herskovits Eszter
A Reggeli személy kivételesen fél 9-től robog, Kiss L. László, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontjának főigazgatója volt a vendégünk.

Kiss László csillagász
 
Kiss L. László
 
 Fotó: Pálinkás János / Klubrádió
 

A teljes beszélgetéseket meghallgathatják a cikkben elhelyezett lejátszókra kattintva.