„Támogassa
Reggeli gyors

Reggeli ajánló – október 17.

17/10/2023 05:39

| Szerző: Klubrádió

Beszélgettünk többek között arról, hogy lehet legálisan tízmilliárdok útját átláthatatlanná tenni, az Egy övezet, egy út fórumról, a munkaerőpiacról és Azahriah sikeréről is. 9 után a Reggeli személlyel Gadó János, szociológus, a Szombat című folyóirat szerkesztője érkezett, akivel az Izrael és a Hamász közötti háborúról volt szó.

2023. október 17. Reggeli gyors (2023. október 17., kedd 06:00)
130:23
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Selmeci János, Herskovits Eszter, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre Szerkesztők: Selmeci János, Korpás Krisztina, Bencsik Gyula, Herskovits Eszter
Keddi témáink és vendégeink a Reggeli gyorsban:

A G7 gazdasági portál bemutatott egy triviális módszert, amivel legálisan rejthetik el a NER oligarchái tízmilliárdok – Jandó Zoltán, a cikk szerzője magyarázta el a részleteket.

Egy övezet, egy út csúcstalálkozó Pekingben: ott van Orbán és Putyin is – kollégánkat, Benda László külpolitikai szakújságírót kérdeztük.

Pénteken Franciaországban egy középiskolás csecsen származású diák halálra késelt egy tanárt, lehetséges terrorcselekményként vizsgálják az ügyet és fokozták a nemzetbiztonsági készültséget – vendégünk volt Soós Eszter Petronella politológus, Franciaország-szakértő.

A lakáspolitika az elmúlt évtizedekben nem mozdult előre, a leginkább rászorulóknak jut a legkevesebb támogatás, ráadásul keveseket érdekel az ügy – Balogi Annával, az Utcáról Lakásba Egyesület munkatársával arról beszélgettünk, hogyan lehetne változtatni.

Egyre inkább érződik az osztrák munkaerőpiac elszívó hatása, a magyarországi álláshirdetések 15 százaléka már Ausztriába szól – velünk volt Nógrádi József, a Trenkwalder kereskedelmi igazgatója.

Rengeteg itthon az ázsiai vendégmunkás és többek szerint sokkal jobban dolgoznak, mint az átlag – Vida Pétert, VOSZ szolgáltatói tagozatának elnökét kérdeztük.

Azahriah bejelentette a harmadik Puskás Aréna-koncertjét – Czutor Zoltán, énekes, zenésszel beszélgettünk a fiatal tehetség egyedi sikeréről.

Bodrogi „Fűszeres” Eszter, gasztrobloggerrel ezúttal a különböző sajtokról volt szó.

Vendégünk volt Gábor György, filozófus, vallásfilozófus, aki több publicisztikában is foglalkozott az Izrael és a Hamász közötti háborúval.

Izraeli-palesztin konfliktus
 
 Izraeli légitámadásban megsemmisült házak romjai Gázában 2023. október 10-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ami után válaszcsapások indultak.
 
 Fotó: Hasszán esz-Laiah / MTI/AP
 

9 után a Reggeli személyben Gadó János, szociológus, a Szombat című folyóirat szerkesztője volt a vendégünk, akivel szintén az izraeli háborúról beszélgettünk.

A beszélgetéseket a cikkben elhelyezett lejátszóra kattintva hallgathatják meg.