„Klubrádió
Szerepvállalás

Passzold vissza ősszel is!

23/10/2022 09:31

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Gorillák Nemzetközi Világnapján, szeptember 24-én indult a „Passzold vissza, Tesó!” című használt mobiltelefon-visszagyűjtő kampány őszi szakasza. A Szerepvállalásban ezenkívül az Etesd Nonprofit Szervezetről volt szó, amely a közös főzés élményén keresztül fejleszti a gyerekeket.

2024. április 19.
00:00
00:00

A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegeti. Ezt a folyamatot szeretné megfékezni több civil szervezet, ha ugyanis a használt mobilokban található fémeket nagyobb mennyiségben hasznosítják újra, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökken. Ezért indult a Gorillák Nemzetközi Világnapján, szeptember 24-én a „Passzold vissza, Tesó!” című használt mobiltelefon-visszagyűjtő kampány őszi szakasza. A 2018 óta futó akciót a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet közösen hirdette meg. A szervezők november 22-ig arra buzdítják a gyűjtésben résztvevőket, hogy kezdjék el, vagy folytassák a gyűjtést. Gáspár Zita, a Követ projektasszisztense avatott be a részletekbe.

A közös főzés élményén keresztül fejleszti a gyerekeket az Etesd Nonprofit Szervezet. Az élmény alapú, a fenntartható jövőt, az egészséges életmódot és a tudatos táplálkozást népszerűsítő edukációs foglalkozásokon úgy tanulhatnak a 7-14 év közöttiek, hogy közben a motorikus és szellemi készségeiket is fejlesztik. Pancsovay Zita, a szervezet alapítója volt a vendégünk.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2022. október 15. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori