„Klubrádió
Ötös

Ötös a világ körül – Gordon Istvánnal és vendégeivel

25/07/2021 14:39

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gordon István a Varsói Magyar Kulturális Intézet korábbi igazgatója helyettesítette Gálvölgyi Jánost, aki szeptemberben tér vissza új műsorokkal. A következő két hónapban, az utazás lesz a műsor jelszava és vendég műsorvezetőink saját vendégeikkel térben, időben és műfajok között barangolnak majd. Ezen a héten lesz kiruccanás országhatáron belül és kívül is, Szegedtől Lengyelország érintésével New Yorkig jutottak a beszélgetőtársak.

2021. július 23. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. július 23., péntek 10:05)
96:42
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Az adás első félórájában Koltai Róbert színművész Szegedről jelentkezett telefonon, ahol éppen két próba között érte utol Gordon István. Felelevenítették közös élményeiket, amelyek Lengyelországhoz kötődnek, de mesélt Koltai Róbert filmjeiről, a készítésükről és a fogadtatásukról, valamint egykori szerencsejáték függőségéről is.

A folytatásban egy lengyel-magyar házaspárral beszélgetett Gordon István, akik Lengyelországban fogadták a hívását. Elmesélték, hogyan ismerkedtek meg, hogyan vált fontossá számukra a párjuk szülőhazája, hogyan tartják életben a kultúrákat, amelyeket otthonról hoztak, de még különleges kovászos uborka receptjüket is megosztották a hallgatókkal, valamint a lengyelországi tarhonya „marketingjükről” is meséltek.

A 11 órás hírek után Forgács Gábor kutatóval beszélgetett Gordon István. Ez elméleti fizikusból lett szövetmérnök mesélt munkájáról, fejlesztéseiről, mint a szervnyomtatásról vagy a mesterséges hús előállításról, hobbijáról, az asztaliteniszről, de még a New York Marathonról is, amelyen 2001-ben vett részt először.

A műsort a megszokott gasztronómiai rovattal zártuk, habár ez alkalommal nem csak Ámon Heni ajánlott recepteket, inkább kulináris információkat cseréltek a műsorvezetővel. A lengyel konyha került természetesen fókuszba.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös – Gordon Istvánnal
2021.07.23., péntek 10:05
Szerkesztő: Tímár Ágnes
Műsorvezető: Gordon István