„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Pályaelhagyástól a színészetig – Szulák Andrea és Mihályfi Balázs az Ötösben

10/04/2021 14:03

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Mihályfi Balázs színművésszel, valamint Szulák Andrea énekes-színésszel beszélgetett.

2021. április 09. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. április 09., péntek 10:00)
86:23
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Az első félórában Mihályfi Balázs arról mesélt, hogy – ahogy sokan mások is a szakmájából – a járvány első hullámát egészen jól viselte, szinte egészen belekényelmesedett három-négy hónapig a semmittevésbe. Utána azonban már elkezdett nagyon hiányozni neki a munka. Hozzátette, amikor 13 éven keresztül volt állandó résztvevője egy szappanoperának, akkor előfordult, hogy akár egy évig is hanyagolta a színpadot, de ahogy akkor, most is elkezdett hiányozni neki a közös játék.

Így aztán Gálvölgyi János kérdésére, miszerint várja-e a nyarat, a pihenés miatt, egyértelmű nemmel felelt. Mihályfi Balázs jelenleg is forgat egy sorozatban, és a nyarat soha nem a kikapcsolódás miatt várja, ahogy ő mondta, hanem azért, mert végre lehet szabadtéri játékokra készülni.

Mihályfi Balázs
 
Mihályfi Balázs
 

Mihályfi Balázs elmesélte, hogy véletlenül lett színész, ahogy azelőtt véletlenül kezdett építőmérnöknek tanulni (figyelmen kívül hagyta, hogy az egy olyan hivatás, amelyhez fontos a matektudás, habár ő abban nem jeleskedett), de most úgy érzi, hogy a helyén van.

A beszélgetésben kitértek a kezdeti évekre, a Székely Gáborhoz való szakmai ragaszkodására, a színházváltásokra és a szabadúszás örömeire és nehézségeire is.

A műsor folytatásában Szulák Andreát faggatta Gálvölgyi János. Az interjúban arról is szó esett, hogyan váltott az énekesi pályáról a színészetre Szulák Andrea, és hogy ez mennyire nem ment könnyen, illetve a kollégák részéről megjegyzések nélkül.

Elmondta, sajnos a járvány nagyon is éreztette magát az életében, több számára fontos embert veszített el, és jelentősen átalakította az életét. Több előadása maradt félbe, illetve állt le a próbafolyamat idején, ahogy ő mondta, most is éppen térdelőrajtban várják a kollégáival, hogy jó pár előadást bemutathassanak a közönségnek.

Szulák Andrea mesélt a Hegedűs a háztetőn próbáiról, amelyben Golde szerepét fogja játszani, és nagyon várja; valamint a Nine című musicalről, amelyet szintén készülnek bemutatni. Arra is kitért, hogy épp egy lebetegedett kolléganőjétől vette át a Menyasszonytánc egyik szerepét, de éppen csak néhány előadást játszhattak a zárás előtt.

Az énekes-színész ugyanakkor hozzátette, jól érzi magát, sok szempontból nagyon szerencsés. Például a házeladás-házvétel fárasztó procedúráját éppen letudta a második hullám előtt, így már új otthonát rendezgeti, és leginkább várja, hogy újra színpadra állhasson.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2021. április 9. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes