„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Kellemes pihenés, vagy kényelmetlen tétlenség - Kovács István és Fesztbaum Béla az Ötösben

17/04/2021 14:07

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Kovács István és Fesztbaum Béla színművészekkel beszélgetett. Kovács István beszélt életmódjáról, és arról a számára kényelmetlen helyzetről, amelyet a járvány idézett elő. Fesztbaum Béla is nehezen viseli, hogy a pandémia miatt nem állhat színpadra, de annak nagyon örül, hogy kisfiával sok időt tud tölteni.

2021. április 16. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. április 16., péntek 10:00)
90:22
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Kovács István Gálvölgyi János érdeklődésére, miszerint, hogy csinálja, hogy ugyanúgy néz ki, mint a pályája elején, elmondta, semmi különleges edzésterve nincs, de tény, hogy valamennyit sportol, nem dohányzik, és minimális szinten iszik csak alkoholt. Hozzátette ugyanakkor, hogy őt sosem érdekelte különösebben a külseje.

Magyar Filmhét - Életműdíjak átadásával nyitották meg a
 
Kovács István
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
 

Kovács István, sok kollégájához hasonlóan arról számolt be, hogy a kezdeti pihenést mára felváltotta a tétlenség kellemetlen érzése. Habár, tette hozzá, ma már kevesebb megkeresést kap, mint egykor, így is kényszernek érzi ezt az állapotot, amit a járvány idézett elő.

A színművész arról is mesélt, hogy milyen csodálatos érzés volt fiatal korábban a legnagyobb művészekkel együtt forgatni, vagy éppen színpadra állni velük. Amióta a legtöbb produkciót egy casting előzi meg, ő maga már nem igazán vesz részt, mert nem érzi magáénak ezt a megmérettetési műfajt.

Kovács István munkája mellett más területeken is nagyon aktív. Mivel több nyelven beszél, köztük olaszul is, a nyolcvanas években pályázott a Perugia Egyetemre, és kétszer is részt vett ott egy-egy kurzuson.

 

A műsor folytatásában Fesztbaum Béla színművészről kiderült, hogy az első színpadra lépésének Gálvölgyi János is tanúja volt, hisz ugyanabban a darabban játszottak.

Fesztbaum Béla mióta elvégezte a DLA képzést a Színművészeti Egyetemen korábban, mára doktori címmel bír, persze a színészi munkájában ennek nincs jelentősége, tette hozzá.

Ditrói Mórról írta a tanulmányát, hiszen számára nagyon fontos, hogy elődjei előtt tisztelegjen, és gondoskodjon róla, hogy mások se feledkezzenek meg a magyar színművészet jelentős képviselőiről.

A színművész mesélt arról, hogy ő ízig-vérig Vígszínházas. Nemcsak a színészi feladati kapcsán, hanem a kutató munkája révén, de még a zenei karrierjével is az intézményhez kötődik. Többek között ugyanis a Grund zenekar tagja,

Fesztbaum Béla is elmondta, hogy nehezen viseli a helyzetet, hogy nem lehet jelenleg színpadra állni, de annak nagyon örül, hogy négy éves kisfiával most nagyon sok időt tud tölteni.

Fesztbaum Béla
 
Fesztbaum Béla
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2021.04.17., péntek