„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Szamosi Zsófia és Rutkai Bori az Ötösben

1/05/2021 05:46

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Szamosi Zsófia színművész és Rutkai Bori énekes, képzőművész volt.

2021. április 30. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2021. április 30., péntek 10:00)
99:56
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Ahogy sok színész, úgy Szamosi Zsófia is keresett magának új, más kihívást a járvány idején. Úgy döntött, tanulni szeretne valamit, és a lakberendezés mellett tette le a garast. Felkéréseket még nem kapott, mondta el, ahogy még tanulja a szakmát, de reméli, hogy nem kell teljes mértékben pályát módosítania, és visszatérhet a színpadra hamarosan. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy manapság több lábon kell állni, ezért is akart egy másik szakmát megtanulni.

Szamosi Zsófia
 
Szamosi Zsófia
 
 

Gálvölgyi János nem sokkal az idei Oscar ceremónia után Szamosi Zsófit kérdezte a saját élményeiről, amikor a Mindenki című rövidfilm kapcsán utazhatott ki Hollywoodba. A színésznő elmondta, izgalmas élmény volt, hogy olyan művészek álltak tőle karnyújtásnyira, akiket korábban csak a mozivásznon látott, de jó volt azt éreznie, hogy láthatóan ők is pont olyan emberek, mint bárki más.

A beszélgetés során kitértek az SZFE-ügyre is, ugyanis Szamosi Zsófit hívták még a botrány előtt, hogy tanítson az egyetemen. Már meg is írták Bodó Viktorral a pályázatot, és tantervüket, amikor kirobbant az ügy, amelynek eredményeként átalakult az SZFE. Úgy döntöttek, mondta el Szamosi Zsófia, hogy a pályázatot elkészítik, hogy valamikor majd felhasználható legyen, de tudták, hogy az új rendszerben nem akarnak oktatóként részt venni.

Elmondta ugyanakkor a színművész, hogy a tanítás nagyon fontos a számára. Más intézményekben már átadhatta a tudását a fiatalabbaknak, és reméli, hogy lesz még alkalma rá a későbbiekben is.

Szamosi Zsófi ezenkívül beszélt a Pintér Béla Társulatbéli 10 évéről, és a PanoDráma keretein belül bemutatott produkciókról is, amelyekben játszott.

A műsor folytatásában Rutkai Borival beszélgetett Gálvölgyi János. Az énekesnő elmondta, számára is sok változást hozott a járvány, és az azzal járó bezártság. Néhány hónapja úgy döntött, hogy élő koncertek híján, a Facebookon fog énekelni a gyerekeknek. Félt, hogy esetleg nem fog érdekelni senkit, de kiderült, óriási a siker, folyamatosan kapta a visszajelzést a szülőktől, hogy imádják, és erre rendezik a karantén házibulikat a gyerekekkel otthon.

Rutkai Bori
 
Rutkai Bori
 

Rutkai Bori elmondta. ez az időszak a képzőművész énjét is aktívabbá tette. Mert bár horgolni régebben otthon kevésbé tudott – mindig akadt más tennivaló, mint a festés például – és inkább a koncertezés miatti ingázás alkalmával fogott hozzá egy-egy újabb figura elkészítéséhez, most a négy fal között is nekiállt, és behorgolta például a porszívót. Gálvölgyi János kérdésére, hogy mégis miért, annyit mondott, mert utál porszívózni.

Hogy lassan több mindent lehet csinálni, Rutkai Bori is elkezdett újra zenélni. Pontosabban stúdióba vonultak a gyerek zenekarával, hogy elkészítsék új lemezüket.

Az interjúban arra is kitértek, hogy az énekesnő több formációban is benne van, így a Specko Jednoban, a Rutkai Bori Bandában és a Budapest Bárban is.

Rutkai Bori mesélt arról, hogy mindig is vonzódott az autentikus cigány zenéhez, ahogyan a kuplékat és a sanzonokat is kamaszkora óta imádja, így igazi ajándék volt a számára, amikor Farkas Róbert évekkel ezelőtt meghívta őt a Budapest Bárba, amelynek Bori azóta is állandó tagja.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2021. április 30. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes