„Köszönjük,
Az igazság pillanata

Orbán iskolájában ezt tanítják

29/03/2019 14:30

| Szerző: Bolgár György/Klubrádió

Mintha egyedül a magyar nép és annak alázatos vezére állna a vártán éjjel-nappal, és próbálná félreverni a harangokat, hogy ébredjen már fel a vesztébe rohanó világ.

 

2019. március 29. Az igazság pillanata (2019. március 29., péntek 12:30)
19:59
00:00
Műsorvezetők: Bolgár György

Néhány kiragadott részlet Bolgár György műsorából.

A hazugság, a félrevezetés, a tudatos bolondítás állandóan hallható sajnos, főleg a migráció, a bevándorlás kérdésében. Az embernek már-már az a benyomása, mintha egyedül a magyar nép és annak alázatos vezére állna a vártán éjjel-nappal, és próbálná félreverni a harangokat, hogy ébredjen már fel a vesztébe rohanó világ. Azaz Európa. Még pontosabban a fehér, keresztény Európa. És ezzel már meg is van az ellenség: mindenki, aki nem európai, nem keresztény és nem fehér. Ha valakinek ettől rossz emlékei jönnek elő, az nem a véletlen műve.

Az Obán-féle „történelem”

A miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi újságjában így beszélt:

„Rázhatja itt az öklét akárki, meg tapsolhat ütemesen régi idők hangulatát idézve bármely parlamenti közönség vagy parlamenti képviselők gyülekezete, Magyarország nem fog engedni abból az alapvető jogából, amiből ezer éve nem engedünk. Vállaltunk ezért szabadságharcokat, konfliktusokat. Tehát nem engedünk abból a jogunkból, hogy a magyar emberek fogják eldönteni, hogy itt, Magyarországon az életünket meghatározó fontos kérdésekben mi történjen.”

Lám, így beszél a magányos hős, aki minden áldozatot hajlandó vállalni, csak hogy megmentse hőn szeretett népét. A mitől is? Vagy kiktől? A menedéket kérő afgán családtól, amelyet a tranzitzónában éheztetnek a magyar hatóságok? És hogy ezer éve nem engedünk abból az alapvető jogunkból, hogy eldöntsük, mi történjen itt? Nana! Én még úgy tanultam, de feltételezem, Orbán Viktor is, hogy az ezer évből százötvenet átengedtünk a töröknek. Aztán kétszázharmincat a Habsburgoknak. Majd negyvenet az oroszoknak. És bizony nem a magyarok döntötték el, hogy mi történjék az életüket meghatározó fontos kérdésekben. Még akkor sem, ha Orbán egy laza mondattal meghamisítja a fél magyar történelmet.

A történelmi vagy inkább történelmietlen hősködés persze megint Brüsszelnek szólt, mint ahogy az a hétvégén rendezett nemzetközi migrációs konferencia is, amelyen felvonult Orbántól kezdve szinte a teljes fideszes vezérkar, hogy harcra buzdítsa egész Európát, sőt az egész világot a megfékezhetetlen, fenyegető migránsok és bevándorlók ellen. Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

Az Orbán-féle számtan

Ugyancsak ezen a konferencián beszélt Gulyás helyettese, Orbán Balázs államtitkár.

„Az Európai Unió emberi joggá teszi a migrációt, blokkolja és aláássa a nemzetállami szintű határvédelmi törekvéseket, és nem nyújt valódi segítséget a kibocsátó országokban, csak elveket kér számon az ott élőktől, ahelyett, hogy megértené, mire van szükségük, és anyagilag támogatná őket. Habár az Európai Bizottság szerint a migrációs válság véget ért, ez a megállapítás nem helytálló, mivel jelenleg is négymillió ember vár Törökországban arra, hogy elindulhasson az Európai Unióba, a szubszaharai térségben pedig 710 millió ember gondolkozik azon, hogy útra keljen.”

Te jó ég! Már 710 milliónál tartunk? Tavaly még csak tíz-húsz millióval ijesztgettek, aztán egyszer csak fölugrottak hatvan millióra, de most hirtelen 710 millióan fogják leigázni Európát? Hát akkor számoljunk. Az afrikai szubszaharai térségben összesen egymilliárd 78 millió ember él. Ugye, nem gondolja komolyan az államtitkár, hogy a kétharmaduk el akarja hagyni a lakóhelyét, hogy célba vegye az áhított Európát? Már csak azért sem gondolhatja ezt, mert az afrikai migránsok nagy többsége egy másik afrikai országba vándorol, nem pedig egy másik kontinensre. De a török adat sem stimmel. A Törökországban lévő négymillió menekültből ugyanis 3 millió 650 ezer szíriai, aki többségében arra vár, hogy végre befejeződjék a polgárháború, és hazatérhessen a szülőföldjére. Ám ha a diktatórikus török rezsim is úgy gondolkozna, mint a magyar, akkor talán enni sem kapnának a táborokban, hogy menjenek már vissza oda, ahonnét jöttek.

Az Orbán-féle közelmúlt

De hogy ne csak a migrációs propagandát és a külpolitikát élrje utol az igazság pillanata, íme, egy részlet Rétvári Bencének, az EMMI parlamenti államtitkárának a szocialista Korózs Lajos számára adott válaszából.

„Ellenzékben önök mindig mindent megígértek, és amikor kormányra kerültek, akkor ezzel pontosan ellentétesen cselekedtek…. Most már ellenzékiként is tudnak önmaguknak ellentmondani. Amikor a Jobbikot évekig egy náci pártnak mondták, amelyet ki kell közösíteni, majd utána első számú szövetségesükké teszik, akikkel együtt kívánnak indulni a választásokon, sőt már bizonyos esetekben együtt is indultak a választásokon az elmúlt években.”

Csak emlékeztetőül Rétvári államtitkár figyelmébe: a szocialisták 2002-ben a jóléti rendszerváltás ígéretével nyerték meg a választásokat, és az ígéretüket be is tartották. 2006-ig példátlan ütemben nőttek a jövedelmek és a nyugdíjak, igaz, teszem hozzá, hogy közben az ország is kezdett eladósodni. A Jobbikot pedig joggal nevezték náci pártnak elsősorban a Magyar Gárdás időszakban, bár ettől a jelzőtől azért általában óvakodtak, viszont azóta sem lettek első számú szövetségesek, amióta a Jobbik kezdett eltávolodni szélsőséges politikájától. Választásokon pedig még nem indultak együtt, legföljebb tervezik.

A műsort meghallgathatja a fenti „lejátszás” ikonra kattintva. Kiemelt kép: MTI, Donka Ferenc.