„Klubrádió
Az igazság pillanata

Hazugság, félrevezetés, etetés

15/03/2019 13:31

| Szerzők: KlubrádióBolgár György

Ócska kormányzati trükk Manfred Weber megvezetésére,  Balog Zoltán tragikomikus érvelése, Kásler Miklós és a számtan – Bolgár György arról, mivel etetik a magyar közvéleményt.

2019. március 15. Az igazság pillanata 19.03.15.
22:33
00:00

Néhány kiragadott részlet a műsorból:

Az elmúlt napok legnagyobb, legmeghökkentőbb hazugsága az volt, ahogy Manfred Weber európai néppárti frakcióvezető előtt megtisztították az utat Budapesten. A varázsló fölemelte pálcáját, és hipp-hopp eltüntette a Juncker és Soros képével illusztrált Európai Unió elleni óriásplakátokat a ferihegyi repülőtérről a városba vezető úton. Hogy ezzel az ócska trükkel sikerült-e megvezetni az Európai Néppárt jelöltjét a Bizottság elnöki tisztségére, nem tudjuk, de az biztos, hogy Weber nemcsak üres plakáthelyeket kapott a varázslótól, hanem üres szavakat is, amelyeket Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tolmácsolt az újságíróknak az Orbán-Weber találkozó után. Szerinte valójában a bevándorlásról szól a vita a Fidesz és a jobboldali pártcsalád tagjai között, nem a demokratikus jogállam szétveréséről, az európai értékek sorozatos megsértéséről, az Unió elleni kirohanásokról vagy a tudományos és egyéb szabadság korlátozásáról – nem, a bevándorlásról.

Ezzel szemben a tény az, hogy a Fidesz kizárását sürgető jobboldali pártok között számos kelet-európai, például bolgár, román, szlovén, horvát és lett párt is van, amelyek egyáltalán nem bevándorlás-pártiak. Ugyanakkor a legnagyobb néppárti frakció, a német CDU-CSU, amely mindeddig a Fidesz mellett állt ki, nyugodtan nevezhető bevándorláspártinak, hiszen nem ellenez kapásból mindenféle migrációt, mint a Fidesz, csakis az ellenőrizetlen, illegális bevándorlást. Vagyis egyszerűen nem igaz, amit a Fidesz és Gulyás állít.

Nem veszi komolyan Manfred Webert Balog exminiszter

Balog Zoltán exminiszter szépen kiosztotta Manfred Webert, amiért a CEU megmaradását is feltételül szabta a Fidesz további néppárti tagságához.

„Tragikomikus, hogy „az Európai Néppárt legerősebb pártjának, a Fidesznek a maradása vagy kiválása a pártcsaládból azon múlik, hogy egy amerikai egyetem néhány tucat hallgatója Budapesten vagy Bécsben kapja meg a diplomáját. Ráadásul a CEU ügyében zajlik egy kötelezettségszegési eljárás. Miért nem várjuk ezt végig, és természetesen, mint ahogy mindig, ha az Európai Unió megfelelő fóruma olyan döntést hoz, hogy jogilag mi nem felelünk meg, korrigálunk.”

A tragikomikus stimmel, csak éppen nem a Néppártra, hanem Balog érvelésére. Először is a vita kezdettől fogva arról szólt, hogy egyetemet, ráadásul kiváló nemzetközi egyetemet egy európai uniós ország nem kerget el. Másodszor az elkergetésnek nem az a következménye, hogy néhány tucat hallgató ezután Bécsben veheti át a diplomáját, mert az egyetemre körülbelül ezerötszázan járnak, és az az egyetem, amely nekik amerikai diplomát ad, a jövőben nem itt, hanem Bécsben fog működni. Harmadszor: enyhén szólva álságos szemforgatás, hogy majd ha az Unió megállapítja a kötelezettségszegést Magyarországgal szemben, akkor korrigálunk. Tényleg?

 
Kásler Miklós Fotó: 168 óra.hu
 

 

Hadilábon áll a számokkal Kásler Miklós

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Origo kormánypárti hírportálnak adott derűlátó interjút, és ebben természetesen mindjárt mindenért az ellenzéket tette felelőssé.

„Az ellenzék politikai támadásokra használja az egészségügyet, de amikor ők voltak kormányon, tapasztalatból tudom, hogy az egészségügytől csak elvették a pénzt, és nagyon nehéz helyzetbe hozták a kórházakat, nem becsülték a dolgozókat sem.”

Na, kérem, akkor nézzük, milyen is az a miniszteri, korábban intézetvezetői tapasztalat. A szocialisták 2002-ben azzal kezdték a működésüket, hogy 50 százalékos béremelést vezettek be az egészségügyben. 2003-ban az egészségügyi kiadások 1095 milliárd forintra nőttek, és ezek 2010-re – bár közben volt egy súlyos világválság is – 1374 milliárdra emelkedtek. Utána, már a Fidesz-érában, a kiadások két éven át lényegében stagnáltak, majd lassú emelkedésnek indultak, és azóta kétségtelenül nőnek. Nominálisan. Ugyanakkor a nemzeti össztermék arányában kisebbek, mint 2010-ben voltak. És valószínűleg éppen ez az, ami nagyjából megfelel a betegek tapasztalatainak, amelyek viszont nem feltétlenül egyeznek a miniszter tapasztalataival.

A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook/Momentum Mozgalom.